Štai šešios labiausiai paplitusios nagų problemos ir jų sąsajos su sveikatos problemomis, rašoma purewow.com.

Sausi ar lūžinėjantys nagai

Nagai lūžinėja dėl daugelio priežasčių – nuo per ilgo kontakto su vandeniu (pavyzdžiui, plaunant indus) iki per dažno nagų lako valiklio naudojimo ir vitamino A arba C ar biotino trūkumo organizme.

Laimei, šią problemą galima išspręsti geriant papildus ar naudojant drėkinamąsias priemones.

Juos vagoja vertikalūs nelygumai

Panašiai kaip žylantys plaukai ar besiraukšlėjantis oda, vertikalūs nelygumai ant nagų yra normalus senėjimo požymis, todėl nėra dėl ko nerimauti. Darydamos manikiūrą nupoliruokite juos, kad paviršius būtų lygus.

Juos vagoja horizontalūs nelygumai

Horizontalūs nelygumai pasitaiko ne taip dažnai, kaip vertikalūs, ir jei pastebėjote tokius nelygumus ant savo nagų, vertėtų susirūpinti.

Horizontalius nelygumus gali sukelti Beau linijos – skersinės linijos ant visų pirštų nagų, atsirandančios dėl laikino nagų augimo sustojimo ligų atveju (pavyzdžiui, kepenų ligų, diabeto ar infekcijų). Jei pastebėjote horizontalius nelygumus, pasikonsultuokite su gydytoju.

Ant jų atsirado baltų dėmių.

Manoma, kad baltos dėmės ant nagų parodo, kad organizme trūksta kalcio, tačiau tai netiesa.

Baltos dėmės ant nepažeistų nagų tik parodo, kad būta nedidelių traumų, pavyzdžiui, kai užsigavote ranką į kokį daiktą. Todėl neverta nerimauti. Paprastai tokios dėmės pačios išnyksta, bet jei labai neramu, galite apsilankyti pas gydytoją.

Nagai pageltonavę.

Nagai negražiai pageltonuoti gali dėl daugelio priežasčių – nuo senatvės ir rūkymo iki per dažno lakavimo tamsiu nagų laku. Amžius: čia nieko padaryti negalima. Rūkymas: žinote, ką reikia daryti. Tamsus nagų lakas: lengva ištaisyti. Kelias savaites visai nelakuokite nagų spalvotu laku, galite kas kelias dienas padengti juos apsauginiu bespalviu laku. Pageltonavimas turėtų greit išnykti.

Ant jų matyti geltonos dėmės.

Kurios yra iškart po nago galiuku? Ko gero tai nagų grybelis. Jei pastebėjote geltonas dėmes, o nagai sustorėjo, sukietėjo ir lengvai lūžinėja, kreipkitės į gydytoją. Jums paskirs gydymą – tai gali būti geriamieji vaistai nuo grybelio, vietiniai tepamieji vaistai arba gali net tekti pašalinti nagą (itin sunkiais atvejais).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)