„Ši intensyvi Cardio treniruotė yra skirta pažengusiems, tačiau puikiai tinka ir pradedantiesiems. Tarp pratimų galite daryti trumpas pertraukas, kad krūvis nebūtų per didelis.“ – rekomenduoja trenerė V. Dirsytė.

Šios treniruotės tikslas yra sudeginti, kuo daugiau kalorijų ir pagerinti širdies darbą. Dėl fizinio krūvio širdis tampa stipresnė, atsparesnė ligoms, gerėja jos kraujotaka. Todėl sportuojantys žmonės rečiau serga infarktu ir kitomis širdies ligomis.

Pavasarį dažnai jaučiamės išsekę, be nuotaikos, organizmui trūksta vitaminų. Trenerė primena, kad fizinis krūvis skatina laimės hormonų išsiskyrimą smegenyse. Dėl to pagerėja nuotaika, atsiranda entuziazmo jausmas.

Sportuojantys žmonės yra optimistai, greičiau randa išeitis iš keblių situacijų ir yra linkę labiau džiaugtis gyvenimu. Taigi ši treniruotė taip pat pakels jums nuotaiką, privers nusišypsoti ir privers iš naujo džiaugtis gyvenimu.

Šią treniruotę reikėtų atlikti 2 kartus. Po pirmo karto įterpkite keletą pratimų pilvo presui, sėdmenims ir kojoms ir tada antrą kartą pakartokite kardiotreniruotę. Iš viso treniruotė turėtų trukti apie 60 min. Atlikus visus pratimus jūs sudeginsite iki 500 kalorijų ar net daugiau.