Tai, kad didėjančias mūsų apimtis sumaniai apsirengus paslėpė stori žieminiai apdarai, gali apgauti tik kitų žvilgsnius, savęs juk neapgausi.

Ir apgaulingi paguodos žodžiai, kad savo kūno svoriu, išvaizda ar sveikata pradėsime rūpintis nuo naujų metų, taip ir nusitęs, vasara netruks ateiti, o kasdienybė bus kupina priekaištų sau ir naujų pažadų: nuo rytojaus pradedu sportuoti, laikytis dietos ir t.t.

O gal tiesiog dabar apdovanokite save nauju pomėgiu? Pamąstykite, kokią judėjimo formą galite pasirinkti, kad judėjimas taptų gerų emocijų šaltiniu. O gal radę bendraminčių kompaniją, nuolatos vieni kitus padrąsindami, atrasite ne tik smagų, aktyvų buvimą ir bendravimą drauge, bet ir naudingai praleisto laiko kartu malonumą.

Pradžia turėtų turėti aiškų tikslą ir realų savo sveikatos būklės įvertinimą. Svarbu pasirinkti sportinę veiklą, kuri patiktų, tai didintų motyvaciją ir tikimybę, kad ji taps jūsų gyvenimo dalimi, o ne trumpu laikotarpiu, kuris jei ir atneš naudos, ji tebus trumpalaikis.

Protingai įvertinę savo galimybes ir lūkesčius, pasirinkę tinkamiausią būdą mankštintis, tikslą pasieksite greičiau ir svarbiausiai nepakenkdami savo sveikatai. O gal net pajusite, kad judesys tapo neatsiejama ir malonia jūsų gyvenimo dalimi.

Puiku jei turite galimybę reguliariai lankytis sporto klube, jei turite trenerį kuris jus konsultuoja, prižiūri, parenka jums tinkamą krūvį, tačiau net ir tokiu atveju savo kūno signalus, savijautą ir pokyčius turėsite stebėti ir patys.

O jei neturite tokių galimybių - sportuokite namuose su „Judam kartu“. Kad ir ką pasirinksite, darykite tai reguliariai, sistemingai ir su džiaugsmu. Atrodo, reikia tiek nedaug: gerų emocijų, judesio ir įvairiapusės, subalansuotos, saikingos mitybos.

„Atlikdami raumenų tonuso gerinimo, stiprinimo pratimus namuose, pradėkite nuo nedidelio pakartojimų skaičiaus ir laipsniškai, įsiklausydami į savo kūno reakcijas, stebėdami rezultatus, pakartojimų skaičių didinkite. Stebėkite savo kvėpavimą, jis turi būti ritmingas ir tolygus.

Vėliau, kad tai netaptų nuobodžia rutina keiskite pratimus. Atlikę pasirinkto pratimo pakartojimų skaičių, darykite trumpus, 30 sek. ar 1 minutės, poilsio intervalus ir pereikite prie kitos raumenų grupės. Leiskite pailsėti raumenims, atsistatyti kvėpavimui, apkraukite kuo daugiau raumenų grupių, įtraukite vis naujas. Vienoms duokite pailsėti, kitas įdarbinkite“ – rekomenduoja trenerė Dalia Vengrytė.

Dar vienas būdas - panaudoti nedidelius svarmenis po 1 ar 1.5 kg. Toks svoris neužaugins raumenų masės, bet paįvairins jūsų veiklą, sustiprins raumenis, paryškins jų formą. Labai patogūs naudoti yra prisegami svarmenys.

Įsigijus vos vieną komplektą galėsite efektyviai mankštinti visas raumenų grupes. Su prisegamais svarmenimis nerekomenduojama bėgioti, tačiau atliekant raumenų stiprinimo, jų tonuso gerinimo, formos paryškinimo pratimus, jie gali tapti jums puikiais pagalbininkais.

Šiais metais rašydami laišką Kalėdų Seneliui paprašykite dovanų prisegamų svarmenų. Gal tai taps puiki pradžia pažadams patiems sau ištesėti. O gal aplankys Kalėdų stebuklas ir kasdienė mankšta taps malonumu bei gerų emocijų ir puikios savijautos šaltiniu.

Sportuojantiems namuose „Judam kartu“ ir trenerė Dalia Vengrytė siūlo atlikti treniruotę pilvo preso raumenims stiprinti.