Būtent šių treniruočių metu yra išjudinami giliausiai raumenys, apie kuriuos daugelis iš mūsų net nežino. Rezultatas – sutvirtėjęs kūnas, grakšti laikysena, sumažėję nugaros skausmai. Visą to galime pasiekti mankštinantis 3-4 kartus per savaitę pagal Pilates programą.

„Juk nebūtina lieti prakaitą sporto salėje kilnojant svarmenis ar ant bėgimo takelio, kad galėtumei džiaugtis gražia, sportiška figūra ir puikia nuotaika”, - teigia pilates trenerė Aistė Malakauskaitė.

Pilates treniruočių sistema sukurta taip, kad kūnas būtų stiprinamas iš vidaus į išorę, tuo pačiu subalansuotų raumenyną ir suformuotų taisyklingą laikyseną.

„Šiuo metu, kai daugelis mūsų dirbame sėdimą darbą, retai kuris galime pasidžiaugti nejaučiantis nugaros skausmų. Pilates pratimai sustiprins nugaros raumenis ir susiformuos taisyklinga laikysena. Tai svarbu ir moterims ir vyrams”, - pasakoja trenerė.

Pilates - ideali treniruotė tiems, kurie nusprendė sportuoti pirmą kartą gyvenime, ir sportininkams, norintiems pagerinti savo rezultatus. Kadangi visi pratimai atliekami lėtai, plastiškai, kontroliuojant savo judesius, pasiekiami ilgalaikiai rezultatai. Dėl šių priežasčių Pilates dažnai rekomenduojamas žmonėms, kenčiantiems nugaros skausmus. Taip tiems, kurie patyrė įvairias traumas, jiems reikalinga reabilitacija.

Atliekami pratimai padeda ne tik numalšinti stresą, tuo pačiu lavinama pusiausvyra, lankstumas ir ištvermė. Atliekant pratimus ypatingai svarbus tolygus ir gilus kvėpavimas, kuris taip pat padeda sumažinti įtampą ir susikoncentruoti tik į savo mintis. Po treniruotės jaučiamas viso kūno lengvumas, nejaučiamas nuovargis ar raumenų maudimas.

Vienas didžiausių privalumų, kad jaučiamės pailsėję ne tik fiziškai, bet ir dvasiškai. Todėl ši treniruotė rekomenduojama tiems, kurie vertina ramybę, tačiau tuo pačiu nori sustiprinti savo ištvermę ir grakštumą.

Kaip ir užsiiminėjant bet kokiu kitu sportu, labai svarbus dėmesys turi būti skiriamas mitybai. Valgant sveiką, subalansuotą maistą, praturtintą vaisiais, daržovėmis, žuvimi ir kitais būtinais mineralais bei mikroelementais, galėsime džiaugtis akivaizdžiais rezultatais. Taip pat turime nepamiršti gerti daug vandens, nesvarbu, kad artėja šaltasis metų laikas, vanduo mūsų organizmui būtinas visuomet.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!