Karjeristė ir perfekcionistė Rima Kalnikaitė: mityba, sportas ir požiūris į trenerius pasikeitė kardinaliai

37-erių Rima šiuo metu ruošiasi penktojo sezono finalinei fotosesijai. Jos metu bus daromos nuotraukos „po“ ir pasimatys, kokių rezultatų pavyko pasiekti per 5 projekto mėnesius sportuojant „VS-Fitness“ klube Vilniuje. Aukštas vadovės pareigas užimanti ir daug dėmesio šeimai bei 15-mečiui sūnui skirianti moteris sako, kad iki dalyvavimo projekte ne tik sunkiai rasdavo laiko sau, bet ir pradėjusi sportuoti greit nuleisdavo rankas nesulaukusi rezultato.

Rima Kalnikaitė

Kaip sako ji pati, trūko žinių ir trukdė neteisingi įsitikinimai: „Nežinojau, kas yra subalansuota mityba, visada tikėjau, kad kuo mažiau valgysiu, tuo greičiau kris svoris. Pasirodo, tai nebuvo taisyklė, kurios reikia laikytis. Pradėjau mylėti save, skaityti produktų etiketes, o ne imti iš eilės kas papuola. Taip pat ir su sportu – iki projekto lankiau kardio treniruotes ir neįsivaizdavau, ką veikti su treniruokliais, o dabar neįsivaizduoju savo treniruočių be svorių, kurie leidžia išsikrauti, pajusti savo raumenis ir matyti akivaizdžius rezultatus“.

Moteris sako, kad penktasis projekto sezonas buvo visiškai kitoks nei ankstesni dėl pasikeitusios koncepcijos – nebėra akcentuojamas kūno kultas, o į pirmą vietą keliama sveikata.

„Pati nustebau, kad iš tikrųjų galima turėti gražų kūną nežalojant sveikatos ir nesilaikant griežtų dietų, po kurių ištinka pykčio ir persivalgymo priepuoliai… Pagaliau susitvarkė žarnyno veikla, išnyko visą gyvenimą alinę nugaros skausmai, pagerėjo laikysena, išryškėjo raumenys, todėl net nedvejodama iškart užsirašiau ir į kitą – vasaros – sezoną“, – pasakoja R. Kalnikaitė.

Anksčiau Rima manė, kad treneriai yra pikti, „pasikėlę“ dėl savo gražaus kūno, o dabar mato, kad trenerio raumenys nebūtinai yra jo profesionalumo rodiklis. Ji sako, kad treneriams turi rūpėti sveikata, o ne tik gražios formos, o pati ėmė labiau rūpintis savo savijauta.

Anksčiau Rima vakarodavo pasyviai ir su užkandžiais (pica, suši, kebabais), o dabar – sporto klube. Iš jos gyvenimo visiškai dingo svaigieji gėrimai ir nepilnavertis maistas, dabar ji atsipalaiduoja projekto treniruotėse.

„Iki projekto niekada nemaniau, kad pavargusi, be jėgų ir nuotaikos nuėjusi į salę galiu iš jos grįžti kupina jėgų ir su gera nuotaika. Dabar pyktį ir liūdesį išlieju nebe ant žmonių, o geležies, todėl dalyvavimas projekte pagerino atmosferą ir namuose – nebeliko pykčių, nesutarimų, įsivyravo taika ir ramybė. O dar geriau tai, kad savo pavyzdžiu įkvėpiau mamą keisti gyvenimo būdą. Ji ne tik pradėjo kasdien sportuoti, bet ir galvoti, ką valgo, ir atsikratė 8 kilogramų“, – džiaugiasi moteris.

Dviejų mažamečių mama Viktorija: atsikratė streso ir 15 cm nuo liemens

Viktorija Tverskaja

29-erių Viktorija Tverskaja projekte dalyvavo net 3 sezonus! Dviejų mažamečių mamai sportuodama padėjo pagerinti nuotaiką, atsipalaiduoti. Atsiradus antram vaikeliui laiko sau liko dar mažiau, o taip norėjosi išeiti iš namų, išsikrauti. Ji pastebėjo, kad nei apsipirkinėjimas, nei susitikimai su draugėmis prie šampano taurės ne pagerino, o tik pablogino savijautą, todėl nusprendė pasielgti teisingai ir pasirūpinti savo sveikata – imti sportuoti ir gyventi sveikiau.

Iki projekto moteris valgė, kaip pati sako, „nesąmones“, ir tik du kartus per dieną. O dabar įprato rinktis salotas, mėsą, žuvį, planuoti ir gaminti savo maistą bent vienai į priekį. Ir judėti! Viktorija lanko projekto treniruotes tris kartus per savaitę ir kur kas dažniau išeina su vaikais pasivaikščioti ar pabėgioti. Pratimai, kuriuos Viktorijai paskyrė projekto treneriai, yra daugiausia su savo kūno svoriu.

Toks treniruočių pobūdis moteriai buvo naujovė: „Dirbu be svorių, o jaučiu tokius raumenis, kokių net nemaniau turinti! Noriu labai pagirti „VS-Fitness“ klubo trenerį Andrių Biruliną, nes jaučiasi žmogaus profesionalumas: jis žino, ką daro, ir jaučia ribą, kai reikia sustoti, kad nebūtų traumų. Mes visos projekte labai skirtingos, bet treneriai žino mūsų kūnus ir dirba labai individualiai.“

Kai Viktorija atėjo į projektą sakė, kad jaučiasi kaip nuleistas balionas – po dviejų nėštumų kūno formos nebuvo kokių jai norėjosi. Tačiau ji ne tik numetė 15 cm nuo liemens, bet ir krūtinės apimtį padidino 3 cm! Moteris niekada negalvojo, kad krūtinę irgi galima pakoreguoti taisyklingais pratimais. O svarbiausia, dabar ji jaučiasi sveikesnė, laimingesnė, gražesnė ir labiau pasitikinti savimi.

Eglė Butėnaitė: kitokie tikslai – kitokie ir rekordai

Eglė Butėnaitė

Nors kai kurie mano, kad „Final Fit Ladies“ – tik dar viena lieknėjimo grupė, tai nėra tiesa. Visos dalyvės turi skirtingus tikslus. 23-ejų Eglė atėjo ne numesti, o priaugti svorio. Vilniaus Universiteto Filologijos fakulteto studentė Eglė sportavo ir anksčiau, tačiau, kaip pati sako, sportavimas vienai ir su projekto komanda – visiškai skirtingi dalykai.

„Mes palaikome ir motyvuojame viena kitą. Treneriai daug dirba ir kiekvienai suderina sporto programą, stebi kaip mes tobulėjame ir puikiai paruošia, kad pabaigusios projekto „mokyklą“ galėtume laisvai ir saugiai sportuoti savarankiškai. Man iš tikrųjų pavyko pasiekti savo tikslus!“, – džiaugiasi Eglė.

Projekte merginai treneriai paskyrė tempimo pratimus, kuriuos ji atlieka prieš kiekvieną treniruotę. Sausį Eglė pasilenkusi vos pasiekdavo kelius, o dabar jau liečia žemę. Treniruočių metu sustiprėję raumenys pagražino formas, išryškino raumenis. Kūnas tapo ne tik gražus, bet ir stiprus, funkcionalus – iki projekto Eglė nepadarydavo nei vieno prisitraukimo, o dabar padaro jau 9 be jokios išorinės pagalbos!

Mergina projekto seminaruose suprato judėjimo už sporto salės ribų svarbą: „Supratau, kiek daug laiko praleidžiu sėdėdama, ir kad neužtenka vien treniruočių siekiant sveikos gyvensenos.“ Eglė sako taip pat išmokusi, kad treniruotes reikia pradėti nuo funkcinių-aktyvacinių pratimų: kūnas turi būti stabilus norint pradėti kilnoti sunkius svorius. Nuo šiol ji neįsivaizduoja treniruotės pradžios be funkcinių pratimų.

Mitybos specialistas Artur Swan padėjo pakeisti mitybos įpročius, priaugti norimo svorio ir maitintis ne tik sveikai, bet ir skaniai: perdirbtus saldumynus pakeisti gabalėliu šokolado, vietoj pudingų iš parduotuvės pasigaminti sveiką desertą su šalavijo sėklomis ir panašiai. Pasirodo, naudingų produktų racionas yra išties didelis, o vieną riebalų ar angliavandenių šaltinį galima nesunkiai pakeisti kitu ir džiaugtis įvairia, skania, subalansuota mityba ir siekti tikslų su malonumu!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)