„Saulė atšildo po žieve esantį medžio sluoksnį ir juo iš šaknų į šakas pradeda kilti ištirpusios maistinės medžiagos. Jų labai reikės pačiam medžiui, bet, žinoma, jos ir mums yra labai neblogai. Nuo senų senovės pirmas pavasario skanėtas iš gamtos – klevo sula. Ji salsva – joje yra nuo 2 iki 4 proc. cukrų“, – pasakoja gamtininkas.

Pasak jo, jeigu neatvės, maždaug po savaitės turėtų pradėti tekėti ir beržų sula.

Gamtininkas primena, kad sulos tekinimas yra reglamentuotas Aplinkos ministerijos. Norint kuo mažiau pažeisti medį, skylutę gręžti reikėtų ne aukščiau kaip metro aukštyje, įprastai gręžiama apie pusės metro aukštyje. Pati skylutė negali būti platesnė nei 2 cm skersmens ir ne gilesnė nei 3 centimetrų.

Norint padaryti skylutę, reikia nuo mažesnio ir aštresnio grąžtelio – kad medis būtų kuo mažiau išplėšomas.

Plačiau apie sulos tekinimą – įraše.