Mosarafas Ali yra vienas iš integratyvios medicinos pradininkų ir pagrindėjų. Jo pacientų gretose – Velso princas Charlesas, aktoriai Sylvesteris Stallone, Morganas Freemanas, Samuelis L. Jacksonas, Michaelas Douglasas, supermodeliai Claudia Schiffer, Kate Moss ir kitos įžymybės.

Medikas teigia – kas vakarą darant šį masažą, gyvenimo kokybė žymiai pagerės. Kaklo masažas atpalaiduoja raumenis, į smegenis priteka daugiau kraujo, pašalinama pieno rūgštis.

Portalas zdr.ru pateikia kaklo masažo aprašymą:

Kaklas – sudėtingas mechanizmas

Šiuolaikinių žmonių bėda – kaklo skausmas. Jį gali sukelti pečių spazmai, o nuo kaklo skausmo gali užtirpti plaštakos. Taip nutinka dėl raumenų įtampos ir kalcio sankaupų. Kaklu eina dvi stuburo arterijos, kuriomis kraujas teka į smegenis. Jei smegenys prastai aprūpinamos krauju, ima skaudėti galvą, atsiranda chroniškas nuovargis, suprastėja regėjimas, kognityviniai gebėjimai, gali atsirasti nemiga ir daugiau nemalonių simptomų.

„Pradėjus daryti mano nesudėtingą masažą, taip pat pasitelkus lengvą dietą ir jogą, pacientai išsigydo daugybę ligų be jokių vaistų ir chirurgo įsikišimo“, – sako daktaras M. Ali.

Mosarafas Ali

Masažas

Masažą galima daryti vakare maudantis po dušu, išmuilavus delnus dušo želė, arba prieš miegą su ajurvediniu aliejumi.

Daktaras M. Ali siūlo šį aliejų masažui pasigaminti patiems: sumaišykite gvazdikėlių eterinį aliejų (5 ml), garstyčių aliejų (30 ml), sezamų aliejų (50 ml) ir juodgrūdžių aliejų (15 ml).

„Užsilašinkite aliejaus ant delno, patrinkite delnus, kad sušiltų, – aiškina gydytojas. – Taip suaktyvinsite naudingus aliejų komponentus, jie lengviau prasiskverbs per odą į raumenis. Gvazdikėlių aliejus malšina skausmą, o kiti aliejai atpalaiduoja raumenis, todėl gerėja kraujotaka, šalinama pieno rūgštis. Auksinė masažo taisyklė – rankos turi būti už ausų, tada nepakenksite pagrindiniams nervams ir kraujagyslėms, kurie yra kaklo priekinėje dalyje.“

Kaklo savimasažas

1-as judesys

Paruoškite abiejų rankų smilių, vidurinį ir bevardį pirštus. Už ausų spaudomais masažuojamais judesiais lieskite kaklo raumenis iš viršaus į apačią nuo plaukų augimo linijos iki pečių. Padarykite tris linijas – nuo šoninių kaklo raumenų pereikite arčiau kaklo vidurio, o tada – į patį vidurį, leisdamiesi žemyn palei stuburą tiek, kiek pasieksite rankomis. Spauskite stipriai – tegu bus šiek tiek nemalonu, bet jūs greitai priprasite.

2 judesys

Pridėkite už ausų po tris pirštus ir pakaitomis spaudykite kaklo raumenis, lėtai, sklandžiai mesdami kaklą į skirtingas puses. Paskui padarykite tą patį, tik su pasipriešinimu.

3 judesys

Dešinės rankos pirštais pamasažuokite trapecinį raumenį nuo pakauškaulio iki pečių sąnario. Kairės rankos pirštais – dešinę pusę.

4 judesys

Keturiais vienos rankos pirštais spaudykite apatinę pakaušio dalį išilgai plaukų augimo linijos – nuo vienos ausies iki kitos ir atgal.

5 judesys

Smiliais gana stipriai spausdami pamasažuokite už ausų. Bus kiek nemalonu, bet verta pakentėti.

6 judesys

Vakare veido raumenys būna stipriai įsitempę, todėl sėdėdami prieš veidrodį ar gulėdami lovoje abiejų rankų pirštais pamasažuokite apatinių žandikaulių raumenis – nuo ausų spenelių iki smakro vidurio. Paskui – smilkinių sritį, galiausiai nykščiais pamasažuokite po antakių linija.

Reziumė

Skyrę šiam masažui apie 10 min., pajusite, kaip į galvą priteka daugiau kraujo, galvoje taps tarsi aiškiau. Atsiminkite – jei kažkur skauda, vadinasi, ten yra problema. Kur nėra problemų, ten neskauda.

Daktaras M. Ali rekomenduoja kasdien atlikti kelis jogos pratimus, kurie naudingi kaklui:

Poza „Kobra“

Gulėdami ant pilvo su įkvėpimu pasikelkite ant ištiestų rankų, plaštakomis remdamiesi į grindis pečių lygyje. Maksimaliai atloškite galvą, žiūrėkite į lubas. Krūvis rankoms turi būti minimalus, didesnė apkrova turi tekti nugaros raumenims. Iškvėpdami grįžkite į pradinę padėtį. Ši asana padeda atkurti stuburo disko padėtį, gydo nugaros skausmus, ištiesina stuburą.

Poza „Kobra 2“

Tai kiek supaprastintas variantas. Gulėdami ant pilvo sulenkite rankas per alkūnes pečių lygyje ir atsiremkite delnais į grindis. Iškvėpdami atloškite kaklą, žiūrėkite į lubas. Svarbu, kad delnai būtų ant grindų. Sulaikykite kvėpavimą 5 sekundes, paskui lėtai iškvėpkite.

Poza „Arka“

Atsistokite, kojas suglauskite. Delnais įsiremkite į viršutinę klubų dalį. Įkvėpdami atloškite galvą, žiūrėkite į lubas. Stenkitės, kad keliai nebūtų sulenkti. Sulaikykite kvėpavimą 5 sekundes, su iškvėpimu grįžkite į pradinę padėtį. Iš pradžių apatinėje kaklo dalyje turite jausti įtampą, paskui – atsipalaidavimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)