Kaip teigia specialistas, galvos transplantacija pirmiausia padės onkologiniams ligoniams, taip pat paralyžiuotiems žmonėms bei tiems, kurie serga sunkiomis judėjimą ribojančiomis neurologinėmis ligomis.

S.Canavero metodas remiasi jau esamais medicinos laimėjimais: žinoma, kad galvos transplantacija 1970-aisiais buvo atlikta beždžionei. Su persodinta galva gyvūnas išgyveno 9 dienas, tačiau vėliau imuninė sistema atmetė svetimą kūno dalį.

Italų neurochirurgas planuoja operaciją atlikti Londone, donoru turėtų tapti žmogus, kuriam diagnozuota smegenų mirtis. Po to, kai recipiento ir donoro kūnai bus atšaldyti, specialistas turės atskirti galvas nuo kūnų. Vėliau donoro galva prie recipiento nugaros smegenų bus priklijuota specialia medžiaga.

Po operacijos pacientas maždaug keturias savaites išbus komos būsenos, kad raumenys ir kraujagyslės nejudėtų, kol galva ir kūnas adaptuosis vienas prie kito. Tikimasi, kad pabudęs iš komos toks pacientas galės judėti, jausti veidą, net kalbėti „senuoju“ balsu.

Tiesa, pripažįstama, kad dėl tokios transplantacijos gali kilti medicinos etikos problemų, tačiau italas nusiteikęs entuziastingai. Jis viliasi, kad jau netolimoje ateityje naujosios technologijos leis senstantiems Žemės gyventojams išauginti naują sveiką kūną iš jų pačių DNR.