Kai nereikalingas svoris kaupėsi kelis mėnesius, jo atsikratyti per porą dienų nepavyks. Kovai su nereikalingais kilogramais reikia visiškai pakeisti savo gyvenimo būdą ir laikytis priimto sprendimo ne vieną ar dvi savaites, o bent jau tris-keturis mėnesius.
Neverta tikėti stebuklingomis metodikomis, kurių pagalba per savaitę pavyks numesti dešimt, o gal ir daugiau kilogramų: jie ne tik sugrįš, bet dar ir atsives draugų.
Tačiau tai visai nereiškia, kad sulieknėti neįmanoma. Priešingai, būtina rimtai nusiteikti kovai su nereikalingais kilogramais ir suvokti, kad tam vienos savaitės nepakanka, reikia visiškai pakeisti savo racioną, mitybos įpročius ir gyvenimo būdą.
Sophios Loren dieta
Tiems, kurie nusprendė artėjant vasarai sulieknėti, praverstų imti pavyzdį iš Sofijos Loren ir pradėti laikytis itališkos dietos.
Itališkos mitybos tradicijos
Tie, kurie nors kartą buvo Italijoje, pastebi, kad italai mėgsta pavalgyti ir gali praleisti prie stalo kelias valandas per dieną. Jų racione gausu augalinio maisto, žuvies ir vaisių, minimalus kiekis produktų, kuriuose yra gyvulinių riebalų ir cholesterino.
Bet koks dietologas pasakys, kad tokią mitybą galima vadinti mažai kaloringa ir kad ji gali būti dietos pagrindas. Kuo mažiau racione riebalų ir angliavandenių, tuo greičiau pavyks sulieknėti.
Tiems žmonėms, kurie turi nedidelį antsvorį, galima tiesiog atsisakyti riebių produktų: sviesto, dešros, rūkytų gaminių, šokolado, sūrių, grietinės, grietinėlės, riebios mėsos, ir viską pakeisti daržovėmis bei vaisiais.
Tiems, kuriems reikia numesti ne mažiau kaip dešimt kilogramų, prireiks efektyvesnių priemonių.
Itališka dieta
Pradėti kovą su nereikalingais kilogramais galima nuo itališkos dietos, kurią sudaro trys etapai, pirmasis trunka septynias dienas. Per tą laiką jūsų organizmas turi suprasti, kad kova rimta ir žūtbūtinė, ir sugrįžimo prie ankstesnių įpročių nenusimato.
Antruoju etapu reikia ne sumažinti maisto kaloringumą, bet ir sumažinti jo kiekius. Pusryčiams - du šimtai gramų avižinių dribsnių su dvidešimt gramų riešutų ir šimtu gramų mėlynių. Pietums - šimtas gramų spagečių su šaukštu žaliųjų žirnelių, gabalėliu vištienos ir vienu kiaušiniu. Galima kepti orkaitėje, o galima tiesiog suvalgyti visus komponentus, padalijus į dvi ar tris dalis.
Vakarienei ruoškite salotas iš bet kokio kiekio šviežių agurkų arba salotų lapų, vieno raudonojo pipiro ir dviejų konservuoto ananaso skilčių, pagardinkite šaukšteliu grietinės.
Itališka dieta leidžia naudoti bet kokius prieskonius ir žoleles.
Tokio režimo reikėtų laikytis tris dienas, o paskui leisti sau dviejų dienų pertrauką, kurios metu pusryčiai ir vakarienė lieka tokie pat, o pietums galima pridėti du šimtus gramų bet kokios virtos neriebios mėsos ar žuvies su daržovėmis be aliejaus.
Tokioje itališkoje dietoje gausu vitaminų ir mineralų. Ji subalansuota ir leidžia gyventi aktyviai, be to, ji pagerina medžiagų apykaitą ir apskritai bendrą sveikatos būklę.
Po jos galima „pailsėti“ porą dienų, bet ne daugiau, leidžiant sau puodelį kavos ir nedidelį desertą, vieną dešrelę ar barščių lėkštę, priklausomai nuo jūsų poreikių. Paskui viską reikia vėl pradėti iš naujo.
Jei iš tikro norite tapti liekna, susigrąžinti jaunystę, atkurti sveikatą ir tiesiog tapti gražuole, ši dieta taps jūsų mitybos modeliu. Ją galima paįvairinti, pakeičiant ryžius lengva daržovių sriuba be mėsos ir riebalų. Avižinius dribsnius taip pat galima pakeisti bet kokiomis kruopomis, kurias virti reiktų vandenyje arba daržovių sultinyje.
Svarbiausia - suprasti, kad sveikatos ir grožio vardan kur kas naudingiau valgyti nedaug, rinktis daržoves, žalumynus, vaisius ir neriebią mėsą, juk tai pagrindiniai itališkos dietos komponentai.
Prisiminkite Sophios Loren grožį - jus tai įkvėps.