Šie rezultatai gauti apklausus 2000 suaugusiųjų ir 200 paauglių.

Mokslininkai taip pat nustatė, kad 60 % moterų mažiausiai kartą per savaitę galvojo apie save neigiamai. Tokios mintys aplankė 36 % vyrų. Dažniausia moterys nerimavo dėl savo pilvo (69%), 40 % - dėl odos, 39% rūpinosi šlaunimis, 32 % - plaukais, 29 % dėl celiulito ir 29 % sėdmenimis. 52% procentus vyrų jaudino jų pilvas. Dar retėjantys plaukai (24%) ir problemos su oda (23%).

Mokslininkai nustatė, kad šiuolaikiniai vyrai ne mažiau nei moterys susirūpinę savo išvaizda. Kaip parodė E. Fild Bostono vaikų ligoninėje atliktas tyrimas, egzistuoja ir vyriška anoreksija.

Statistikos duomenimis, beveik kas trečias vyras bandydavo sukelti vėmimą po valgio. Tai palitęs figūros išsaugojimo metodas. Dažniausiai tai pasireiškia berniukams ir paaugliams. Kai kurie jų pradeda vartoti papildus ir vaistus, stimuliuojančius raumenų augimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)