Apsaugo nuo 2 tipo diabeto

2014 metais Harvarde atliktas tyrimas parodė, kad padidinę kavos vartojimą tyrimo dalyviai 11 proc. sumažino riziką susirgti 2 tipo diabetu.

Pagerina medžiagų apykaitą

Nemažai tyrimų parodė, kad kofeinas 3-10 proc. pagerina medžiagų apykaitą, bei iki 29 proc. padidina riebalų deginimą. Jei kavos išgersite prieš treniruotę, kofeinas pakels adrenalino lygį kraujyje ir dėl to pagerės jūsų našumas treniruotės metu.

Apsaugo širdį

Harvardo 36 tyrimų analizė parodė, kad kava apsaugo nuo susirgimo širdies ir kraujagyslių ligomis.

Sumažina riziką susirgti vėžiu

Keli tyrimai parodė, kad gerdami kavą sumažinsite riziką susirgti krūties, odos, prostatos, smegenų bei kitų rūšių vėžiu.

Sumažina riziką susirgti Parkinsono liga

Keletas tyrimų parodė atvirkštinį ryšį tarp kavos vartojimo ir rizikos susirgti Parkinsono liga (lėtinė progresuojanti neurologinė liga, kurios metu nyksta tam tikros galvos smegenų srities, dalyvaujančios judesių kontrolėje, ląstelės, todėl sulėtėja ir pasunkėja judesiai). 2001 metais atliktas tyrimas parodė, kad kasdien išgeriant 4-5 puodelius kavos dvigubai sumažėja rizika susirgti šia liga.

Sumažina riziką susirgti depresija

2011 metais atliktas tyrimas parodė, kad moteriškos lyties atstovės, kasdien išgerdamos po 4 ar daugiau puodelių kavos, žymiai sumažina riziką susirgti depresija. Negana to, 2013 metais atliktas tyrimas parodė, kad žmonės, kurie kasdien išgeria 2-4 puodelius kavos, yra 50 proc. mažiau linkę į savižudybę.

Daro jus protingesnius

Kai kofeinas yra absorbuojamas į kraujotaką, jis sukelia kelių neurotransmiterių (tokių kaip dopaminas) išsiskyrimą bei padidina neuronų skaičių smegenyse. Tai pagerina jūsų nuotaiką, reakcijos laiką bei smegenų veiklą.