Dėl šių jūros teikiamų naudų sveikatai ir atsirado talasoterapija – grožio puoselėjimas ir gydymas naudojant jūrinės aplinkos teikiamus privalumus ir vertingąsias savybes. Jūrinę aplinką sudaro jūrinis klimatas, jūros vanduo, purvas, dumbliai, smėlis ir kitokios jūrinės kilmės medžiagos, suteikiančios gyvybinės energijos ir su niekuo nepalyginamą gerovės pojūtį. Žmogaus kūnas visus šiuos jūros produktus puikiai absorbuoja.

Labiausiai organizmą veikia ir grūdina jūros vanduo, kuris paprastai būna gerokai šaltesnis, todėl maudantis jame lavėja termoreguliaciniai organizmo mechanizmai. Jūros bangos masažuoja odą ir raumenis, o smėlis ir akmenukai – kojų padus. Tai gera ne tik grūdinimosi, bet ir plokščiapėdystės profilaktikos priemonė.

Prancūzų biologas Rene Quinton‘as įrodė: jūros vanduo pagal sudėtį toks panašus į žmogaus kraujo plazmą, kad jis gali patekti per odos poras į kraują. Jis suaktyvina ląstelių gamybą ir praturtina organizmą mineralais, tokiais kaip magnis (gerina imunitetą), kalcis (stiprina kaulus), jodas (normalizuoja medžiagų apykaitą), kalis (normalizuoja arterinį kraujo spaudimą) ir bromas (ramina nervus).

Poveikį stiprina aktyvi fizinė veikla, saulės vonios. Kadangi visa tai veikia kompleksiškai, jūros terapija yra labai efektyvi, norint palaikyti sveikatą ir atgauti išeikvotą energiją, rašoma shape.com.

Gydo ir jūros vandens bakterinė flora, augalų išskiriami fitoncidai, kvėpavimas jonizuotu oru. Žmogaus organizmui reikia, kad tam tikra oro, kuriuo kvėpuojama, dalis turėtų elektros krūvį. Jį suteikia pro atmosferą prasiskverbusi saulės šviesa. Prie jūros kvėpuojame tinkamu teigiamų ir neigiamų jonų mišiniu – oru, kurį įelektrina saulė.

Jūros vaizdas, bangų ošimas gerina nuotaiką, gyvybinį organizmo tonusą, padeda atsipalaiduoti. Tiesioginis sąlytis su vandeniu, tyru oru, vėju sveikatina kūną, šalina nuovargį, pripildo plaučius švaraus oro, mažina nervų sistemos nuovargį, suteikia energijos.

Tiesa ta, kad skirtingų jūrų poveikis sveikatai skiriasi, tad norint kuo efektyviau pataisyti sveikatą, verta sužinoti, kurią jūrą rinktis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją