Jeigu nuolat norisi sukrimsti kažką saldaus, galima priežastis – cukraus lygis kraujyje, rašoma portale „Marieclaire“. Cukraus disbalansas kraujyje sukelia alkio jausmą. Šiuo atveju pravers keli gėrimai – jie normalizuos cukraus lygį kraujyje ir tuo pačiu nuslopins saldumynų norą.
Reguliariai vartojami šie gėrimai labai greitai sumažina cukraus lygį kraujyje, dietologai pritaria šiam metodui.

Mačia arbata

Japoniška mačia arbata

Jau kelerius pastaruosius metus justi aktyvus susidomėjimas šia arbata – ir ne be reikalo. Mačia turi daug žaliosios arbatos privalumų ir bus į naudą tiems, kas nori sulieknėti. Puodelis mačios po treniruotės padės palaikyti skysčių balansą. Pasak ekspertų, daugeliu tyrimų įrodyta, kad žalioji arbata mažina insulino ir glikuoto hemoglobino kiekį organizme. Mačioje esantys katechinai didina jautrumą insulinui. Joje esantis epigalokatechino galatas stimuliuoja gliukozės įsisavinimą ląstelėmis ir mažina cukraus lygį kraujyje.

Latė su ciberžole

Ciberžolės latė

Šį gėrimą neretai vadina auksiniu pienu – ir ne vien dėl išvaizdos. Ciberžolė naudinga organizmui daugeliu aspektų, vienas iš jų – cukraus lygio kraujyje stabilizavimas. Patartina berti į latę ne tik ciberžolės, bet ir cinamono bei imbiero. Ciberžolė turi antioksidanto kurkumino, kuris suteikia gelsvai oranžinės spalvos, turi uždegimą slopinančio poveikio. Oksidacinis stresas susijęs su atsparumu insulinui, o antioksidantai ciberžolėje mažina stresą, užtikrina efektyvesnį cukraus lygio kraujyje reguliavimą. Cinamonas mažina cukraus lygį kraujyje.

Arbata ar kava su cinamonu

Kaip rodo tyrimai, cinamonas stabilizuoja cukraus lygį kraujyje, stiprina jautrumą insulinui. Galima pavirinti cinamono lazdelę ar įberti malto cinamono ir truputį pavirinti, prieš plikant vandeniu arbatą ar kavą. Norint pasiekti reikiamą poveikį, reikia nedėti į gėrimą cukraus.

Ramunėlių arbata

Ramunėlių arbatą geria prieš miegą, nors šis gėrimas ne tik ramina. Tyrimų duomenimis, antrojo tipo diabetu sergantiems žmonėms ramunėlių arbata gerina glikemijos kontrolės žymenis, todėl malšina saldumynų norą. Antrojo tipo diabetu sergantys žmonės tris savaites gėrė ramunėlių arbatą tris kartus per dieną po valgio, po to pastebėtas žymus sveikatos pagerėjimas.

Žaliasis kokteilis

Žaliasis kokteilis – pagalba semiantis energijos

Žaliasis kokteilis sumažins cukraus lygį kraujyje ir tokiu būdu numalšins saldumynų norą. Tiesa, kokteilio sudėtyje neturi būti sirupų, medaus ar kitokių saldiklių. Vaisių irgi geriau nedėti, išimtis – bananai. Dietologai rekomenduoja dėti į kokteilį lapinių kopūstų, špinatų, salierų, bananų ir ispaninio šalavijo sėklų – bus gausiai ląstelienos turintis kokteilis. Pasak ekspertų, sergantiems diabetu ar turintiems atsparumą insulinui žmonėms daug ląstelienos turintis maistas yra naudingas, reguliuoja cukraus lygį kraujyje. Bananų žemas glikemijos indeksas, tai reiškia, kad organizmas lėčiau įsisavina cukrų ir jo lygis kraujyje staigiai neužkils. Baltymai iš ispaninio šalavijo sėklų turi baltymų, kurie lėtina angliavandenių įsisavinimą ir stabdo cukraus lygio kraujyje svyravimus.

Vanduo

Vanduo

Visi puikiai žino, kad organizmui būtinas vanduo ir vis dėlto kartais pamiršta, kad užnepaaiškinamo alkio pojūčio neretai slypi troškulys. Kai trūksta skysčių, cukraus koncentracija kraujyje didėja, o vanduo ją mažina. Paradoksalu tai, kad dėl padidėjusio cukraus lygio kraujyje galimas dar didesnis skysčių organizme trūkumas. Gerkite daugiau vandens, kad organizmui netrūktų skysčių, o gliukozės perteklius pasišalintų su šlapimu, pataria mitybos specialistai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją