– Padarykime su manimi eksperimentą. Vien tam, kad sužinotume, ar plastinės chirurgijos specialistai atlieka visas operacijas, kurių pageidauja klientai. Nors niekada niekas man nėra pasakęs jokio įžeidžiančio komentaro, tačiau būdama vaikas sugalvojau, kad mano ausys yra atlėpusios. Tiesa pasakius, prireikė laiko, kol savas ausis pamilau. Jeigu vis dar jausčiau kompleksą ir savo ausų nemėgčiau, ateičiau pas Jus ir sakyčiau: „ar galime man jas operuoti", jūs sakytumėte taip ar ne?

– Mes tada su jumis prieitume prie veidrodžio, nežymiai prispausčiau jūsų ausis ties viduriu šiek tiek viršuje ir klausčiau, ar jūs būtumėte laiminga turėdama tokias ausis? Jeigu sakytumėte „taip“, sakyčiau – tvarka, galiu jums padaryti. Bet jeigu jūs pati savo ausis prispaustumėte taip, kad jų nesimatytų arba jos būtų juokingos formos, sakyčiau, apgailestauju, bet to aš jums negaliu padaryti. Viskas nuo to priklauso.

Jeigu klaustumėte manęs, ar jūsų atlėpusios ausys, ir jeigu mes pradėtume matuoti, žiūrėti, kiek jos atlėpusios nuo kaukolės, visus parametrus su liniuotėmis, dar kažkuo, tai yra vienas dalykas. Bet aš visuomet galvoju, kad svarbu žiūrėti į bendrą visumą, jūsų veidą: ar tokios ausys iškrenta iš konteksto, ar harmoningai dera su jūsų šukuosena, nosimi, skruostais, ar, prispaudus ausis, jūsų veidas būtų patrauklesnis, ar ne? Bet mano nuomonė yra viena, o jeigu jūs sakote, kad esate laimingiausias žmogus su savo ausimis, tai tiek žinių.

– Savo instagramo paskyroje leidau savo sekėjams Jums užduoti bet kokius su plastine chirurgija susijusius klausimus. Sekėjai uždavė įvairiausių klausimų, nuo tikslių iki, kaip man atrodo, tam tikrų mitų apie konkrečias procedūras. Kelis aptarkime šiandien. Nosies operacijai, jūs pats taip teigiate, reikia pusantros valandos. Taigi, viena sekėja teiraujasi, ar tai labai sudėtinga procedūra?

– Nosies plastinė chirurgija yra viena iš sudėtingiausių operacijų, bent jau aš taip galvoju, plastinėje chirurgijoje. Sakykim, krūtyse viską lemia mililitrai, centimetrai, o nosyje – milimetrai. Taip, viskas yra 3D erdvėje, viską lemia milimetrai, be to, mes norime gauti rezultatą, kuris būtų ne trumpalaikis, ne po savaitės, ne po mėnesio, bet po metų ir daugiau. Nosies audiniai keičiasi, sensta, oda kinta, daug lemia ir gravitacija. Visa tai nosies plastinę operaciją padaro labai labai delikačią, ji labai sudėtinga. Ir turi padaryti taip, kad pacientui patiktų tavo rezultatas, tai, kokią nosį padarei. Bet nosies plastinė operacija yra viena mano mėgstamiausių.

Indrė Kavaliauskaitė ir Darius Radzevičius

– Iš tiesų?

– Iš tiesų. Tai sudaro apie ketvirtadalį visų mano atliekamų operacijų. Man patinka nosies plastinė operacija, tai yra iš tikrųjų labai įdomi procedūra, o dar ir legendomis apipinta. Apie ją pilna mitų: vieni gąsdina, kad nosis bus kaip bulvė, kiti teigia, kad sunkūs gijimai, gali atsirasti komplikacijų. Bet jeigu pradėsi skaityti, kas gali būti blogai, nežinau, atrodys, kad viskas baisu.

Visada gali kažkas atsitikti, bet tu visuomet turi būti sąžiningas su pacientu ir pasakyti, koks tavo pakartotinių operacijų skaičius, patirtis, kokie tavo darbai. Aš parodau pacientų nuotraukų, o visiškai neseniai sugalvojau taip daryti: pacientą fotografuoju prieš operaciją, ir kai jis prabunda po jos, iškart parodau, kaip atrodo jo, pavyzdžiui, nosis. Ir pacientas labai džiaugiasi, jam tada ramu laukti kito mūsų pasimatymo po savaitės, nes jis jau mato rezultatą.

Taip pat pacientui per konsultaciją parodau krūvą nuotraukų ir sakau: čia, žiūrėkite, mano darbai, aš taip darau, mano tokia filosofija, mano toks supratimas apie nosies plastines procedūras, aš galiu gauti tokį rezultatą. Jeigu jūsų nosis yra tokia, greičiausiai aš gausiu tokią nosį, tokį rezultatą. Tai labai svarbu ir labai subtilu, kiekvienas gydytojas turi savo filosofiją, kaip jis viską daro, kaip jis viską mato. Pacientai, kuriems graži mano „padaryta“ nosis, ateina pas mane. Bet tai nebus „instagraminė“ nosis.

Kokių beprotiškiausių mitų jūs pats girdėjote apie operacijas?

– Pavyzdžiui, jeigu turite krūtų implantus, tai visam gyvenimui, nes naujausi implantai tokie tobuli, kad išsilaiko visą gyvenimą. Taip, jie bus visam gyvenimui, jeigu juos įdėsime į spintelę. Bet jeigu įdėsime į žmogaus kūną, jie tikrai nebus visam gyvenimui. Ateis diena, kai bus reikalinga pakartotinė operacija.

Indrė Kavaliauskaitė ir Darius Radzevičius

– O jeigu moteris laukiasi, norės kūdikį žindyti, ar reikės išsiimti implantus?

– Ne, tikrai ne. Tai visiškai netrukdo, nes neturi nieko bendra su pieno liauka, pieno gamyba, pieno patekimu į spenelį ir žindymu.

– Vienas keistesnių sekėjų klausimų, ar skrendant lėktuvu implantai gali sprogti?

– Net juokinga klausyti – ne, jie negali sprogti.

– Pasirodo žmonėms kyla keisčiausi klausimai, dar vienas - ar jie gali užšalti?

– Be abejo ne, nes jie – mūsų organizme, kurio temperatūra yra 36,7 laipsnio. Tai ir implantų tokia pati temperatūra.

– Ar neatauga riebalai juos nusiurbus?

– Riebalai neatauga, bet jeigu jūs priaugsite svorio, tie riebalai, tos bandelės kaupsis ir ten, kur mes tuos riebalus siurbėm. Bet nebus, kad visos bandelės patenka tik į tą vietą, iš kur riebalai buvo nusiurbti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)