Niekada nebūčiau pagalvojusi, kad sportuosiu ir sveikai maitinsiuosi, bet tai tapo mano gyvenimu. Sveikas maistas yra TOOOKS SKANUS. Bet apie viska nuo pradžių.

Kai buvau maža, buvau labai smulkaus sudėjimo, tėvai visada gamindavo valgyti sočiai.

Pusryčiams sumuštiniai su balta duona, margarinu ir dešra.

Pietums: mėsa su bulvių koše ir pomidorų ar agurkų salotos su grietine. Žuvis su bulvėm, na, prie visko būdavo bulvių arba makaronų, kad būtų sočiau. Ir panašus maistas. Kadangi įpratau taip maitintis ir man tai buvo normalu.

Maždaug nuo 19 metų pradėjau pilnėti, susipažinau su vaikinu, dar labiau papilnėjau, nes jis tikras smaližius, tai ir aš pripratau prie daug saldumynų, nors juos ir taip mėgau, bet mažesniais kiekiais.

Ne kartą buvau pagalvojusi apie sportą, bet tai trukdavo kokias 3-5 dienas, apie mitybą net nebuvau pagalvojus, bet visada paslysdavau su ta pačia mintimi „sportas trukdys pastoti“. Ir taip daugybę kartų, nors tuo metu nebandžiau pastoti.

Tada taip gavosi, kad su draugu išskridom į Uk ir aš pilnėjau toliau, bet išvadų nedariau. Atskirai nuo tėvų laisvė, valgai ką nori. Po darbo fabrike pavalgydavau kas greita, nes tingisi gaminti, darbe makaronai su sūriu ir taip tęsėsi metus. Grįžom atostogų į Lietuvą, vyko draugo sesės vestuvės. Darė šukuoseną, makiažą, graži suknelė, bet kai pamačiau save veidrodyje, buvau kaip „teta“, „paršelis“.

Šukuosena išryškino veido apvalumą, suknelė išryškino kitus apvalumus, norėjosi verkti, bet laiko keisti šukuoseną nebuvo, o suknelės kitos neturėjau, tad teko eiti taip, kaip atrodžiau. Bet tai dar nebuvo taškas. Einant gatve vieną kartą sustabdė moteriške ir pasakė kad vaikštant įtraukčiau pilvą, kad atrodyčiau lieknesnė. Kitą kartą viešajame tualete užleido eilę, nes pagalvojo, kad esu nėščia, nors nebuvau.

Skrandžio, pilvo skausmai, ir tai dar nebuvo taškas. Taškas buvo padėtas prieš 9 mėnesius. Kadangi pastoti neišėjo, o reikėjo kažkaip užblokuoti mintis, draugų neturiu, kurie padėtų užblokuoti mintis, tai nusprendžiau pamėginti sportuoti ir sveikai maitintis.

Nusipirkau elipsinį treniruoklį, kurio visada norėjau, ir kitą dieną pradėjau sportuoti ir sveikai maitintis. Ir man gerai sekasi. Šokinėjau šokdyne, elipsiniu treniruokliu, svareliai, pritūpimai, lanko sukimas. Pratimus kaitaliojau. Atradau daug skanių daržovių ir patiekalų. Valgau varškę kiekvieną vakarą, nors anksčiau jos nemėgau.

Pradėjau nuo 80 kg, ūgis162. Gal ne tiek ir daug, bet pilvas pūpsojo išsikišęs. Šiai dienai sveriu 52 kg, jaučiuosi gerai, veido oda be spuogų, švyti.

Nors taip ir nepastojau, bet džiaugiuosi savo pasiekimais, drabužių dydžiai mažesni, gražiau žiūrisi, einant nepadūstu, jei reikia pabėgėti - nebūna "pompos".

Jei aš galiu, galit ir Jūs.

Giedrė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt