Puikiai mokanti plaukti Jeanenne Darden Aruboje plaukiojo su savo šešerių metukų dukrele ant nugaros. Staiga jai ėmė trūkti oro, ji pradėjo skęsti. „Mano draugai buvo už 40 metrų ir manęs negirdėjo, - prisimena moteris. - Maniau, kad tai jau galas“.

Laimei, Jeanenne draugas pastebėjo ją besiblaškančią vandenyje ir jam pavyko ją ištraukti į krantą. Tačiau tuo jos bėdos nesibaigė. Grįžusi namo į Orlandą Floridos valstijoje, ji išgirdo diagnozę – stiprus širdies vožtuvo nesandarumas.

„Tai kongestinis širdies nepakankamumas“, - nieko gero nežadėjo medikas. Jeanenne iš pradžių manė, kad įvyko kažkoks nesusipratimas, ją sumaišė, nes ji visada jautėsi puikiai ir buvo sveika, sportavo.

Po dviejų dienų Jeanenne buvo atlikta širdies operacija – sutvarkytas mitralinis vožtuvas. Jos gyvybė buvo išgelbėta antrą kartą per savaitę. Tačiau tai paliko didelius psichologinius randus.

Moteris sveiko lėtai, netrūko komplikacijų – susiformavo greipfruto dydžio kraujo krešulys, tad prireikė dar vienos operacijos, teko patirti daug skausmo. Jeanenne apleido sportą, pradėjo daugiau valgyti ir netrukus priaugo kone dvidešimt kilogramų. Jos svoris pasiekė maksimumą – 85 kilogramus.

Jeanenne visada buvo liekna ir atletiška. Būdama 42 ir 45 metų pati pagimdė du vaikus. Net nėštumo metu jos draugai stebėjosi puikiomis kūno linijomis. Moters vyras yra garsus fizinio lavinimo specialistas, filosofijos mokslų daktaras Ellingtonas Dardenas, parašęs knygą „The Body Fat Breakthrough“. Dardenų šeima savo namuose turėjo įsirengę sporto salę, tačiau Jeanenne negalėjo prisiversti ten nueiti.

„Jaučiausi tokia prislėgta nuo minties, kad niekada nebebūsiu tokia pati, - prisimena ji. - Man patiko mano drabužiai, bet aš į juos nebetilpau. Pradėjau nekęsti pati savęs“.

Pokyčiai

Štai tada įvyko kažkoks lūžis. Jeanenne žinojo, kad tik ji pati galėjo kažką pakeisti. Moteris pradėjo nuo mažų dalykų – su saldžia arbata išaugusi Jeanenne atsisakė saldytų gėrimų bei vyno ir visa tai pakeitė grynu vandeniu.

Vien to pakako, kad vadinamosios „riebalų kelnės“ pradėtų smukti. Toliau moteris sumažino savo maisto porcijų dydį ir pradėjo laikytis dietos. „Kai išsirinkau savo metodą, buvau nepalenkiama“, - sako ji.
Atpildas

Per 20 savaičių Jeanenne atsikratė šešiolikos kilogramų ir savo atsikišusio pilvo. Be to, ji jau įlįsdavo į savo aptemptus džinsus. Dabar moteris jau grįžo prie savo senojo svorio – 67 kilogramų ir kūno riebalų dalis tesiekia 19 procentų. Vos prieš penkis mėnesius buvo net 35 procentai. Kur kas svarbiau tai, kad kartu su nereikalingais kilogramais ištirpo ir depresija. „Susigrąžinau savigarbą, - džiaugiasi moteris. - Jaučiuosi laiminga, kad gyvenu“.

Jeanenne patarimai

Vanduo, vanduo, vanduo. Jeanenne pasinaudojo vyro pasiūlyta organizmo aprūpinimo skysčiais strategija – per dieną išgerti galoną (3,78 litro) vandens su ledukais. „Turiu stiklinę su šiaudeliu, kuri nuolat yra šalia manęs, - sako amerikietė. - Nuolat ją papildau lediniu vandeniu“.

Valgykite iš mažesnių lėkščių. Jeanenne atsisakė normalių pietų lėkščių ir pakeitė jas mažesnėmis – taip natūraliai suvalgo mažesnes porcijas. „Aš valgiau normaliai, tiesiog visko valgiau mažiau“, - prisimena ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)