Taigi pedikiūras – būtina procedūra, kurią turi atlikti kiekviena moteris, ir ne tik todėl, kad prižiūrėti nagai atrodo gražiai, o svarbiausia – dėl to, kad, japonų medicinos tvirtinimu, pėdose susitelkę nerviniai mazgai, susiję su visais vidiniais organais, rašo womenmagazine.ru.

Pašalindamos nuospaudas nuo pėdų, lyg išvalote kūną ir leidžiate jam kvėpuoti. Be to, prižiūrėtos ir dailios pėdos – tai sveikatos, puikios nuotaikos ir pasitikėjimo savimi pagrindas.

Supažindinsime jus su elementariomis pedikiūro taisyklėmis.

Kaip dažnai reikia atlikti pedikiūrą? Vienareikšmio atsakymo į šį klausimą nėra. Viskas priklauso nuo jūsų pageidavimų, laiko ir, žinoma, nagų ir pirštų odos ypatumų. Jei ant nagų odelės užauga labai greitai, pedikiūrą atlikti galima dažniau, jei oda sausa ir plona, pakanka karto per mėnesį.

Jei norite pedikiūro namų sąlygomis, iš pradžių kruopščiai paruoškite nagus. Pripilkite dubenį karšto vandens. Sutrinkite muilo ir įpilkite į dubenį. Rekomenduojame į vandenį įpilti šiek tiek valgomosios sodos ir amoniako – jie puikiai suminkština nagus ir odą.

Dauguma moterų turi savas vonelių paslaptis, ir kiekviena puikiai žino, kas jai geriausiai tinka. Vienos į vandenį pila augalinio ar alyvų aliejaus, kitos naudoja žolelių voneles, bet vienaip ar kitaip kojas prieš darant pedikiūrą reikia pamirkyti.

Kai tik pajusite, kad kojų oda pakankamai išmirko, galima imtis darbo.

Kulnus ir visą pėdą patrinkite pemza arba nešiurkščiu šepetėliu sukamaisiais judesiais. Galima panaudoti specialių valomąjį kojų šveitiklį, kad nuimtumėte suragėjusias odos daleles, po to nuplaukite kojas vandeniu. Po dvidešimties – trisdešimties minučių galima pereiti prie pedikiūro.

Iš pradžių specialia lopetėle iš manikiūro rinkinio atsargiai atstumkite odelę nuo nagų, kad šie „laisvai kvėpuotų“. Odelės, gaubiančios nagą, neretai užauga vos ne iki pusės nago. Tai ne tik negražiai atrodo, bet ir yra nehigieniška, todėl tai būtina padaryti, jei norite, kad nagai būtų gražūs.

Odelės augs lėčiau, jei iškart po vonelės švelniai jas atitrauksite rankšluosčio krašteliu. Karpyti odelių aplink pirštus negalima jokiu būdu, nes taip galite sukelti odos uždegimą.

Nukirpkite nagus. Suteikite jiems gražią formą naudodamosi mažomis manikiūro žirklutėmis arba žnyplėmis. Didžiojo piršto nagą kirpkite tik tiesiai, kad šis neįaugtų. Įaugęs nagas – labai nemalonus dalykas, vaikščiojant sukeliantis skausmą ir nepatogumą, o šį gan rimtą kosmetinį trūkumą pašalinti sunku net patyrusiam pedikiūro meistrui.

Nereikia didžiojo piršto nago kirpti pernelyg trumpai, nes jis turi saugoti piršto kraštą nuo trinties su avalyne ir nuospaudų susidarymo.

Jei jūsų kojų pirštų nagai labai stori ir tvirti, kas signalizuoja apie kalcio perteklių organizme, rekomenduojame juos apkarpyti po dešimties minučių mirkymo, bet ne ilgiau, nes tai pakenks nagams. Patarimas: sumažinkite produktų, kuriuose gausu kalcio, vartojimą (sūrio, varškės ir pieno).

Kad tiesiai nukirptumėte kojų nagus, rekomenduojame po mirkymo pašalinti nagų kampučius specialiomis manikiūrinėmis žnyplėmis.

Jei įaugęs nagas kelia labai daug rūpesčių, nesistenkite su juo susitvarkyti patys – rizikuojate užkrėsti kokia nors infekcija, juk jūsų pedikiūro instrumentai nepasižymi sterilumu ir juose veikiausiai knibždėte knibžda visokių mikrobų. Kreipkitės į gydytoją arba patyrusią pedikiūro meistrę, kuri padės neskausmingai pašalinti įaugusius kraštus.

Nuospaudos, susidarančios dažniausiai ant pirštų ir pėdos kraštų, taip pat suteikia daug nepatogumų. Jos susidaro dėl pernelyg ankštos avalynės. Be to, jų gali atsirasti ir tuo atveju, jei pažeista kojų kraujotaka. Kovoti su jomis labai sunku, bet diskomfortą sumažinti padės specialūs aliejiniai kompresai, kuriuos rekomenduojame daryti nakčiai.

Sumirkykite medvilnines kojines šiltu augaliniu aliejumi ir apsimaukite nakčiai. Ant viršaus užvyniokite polietileno maišelį, ant jo – dar vienas kojines, storesnes. Ryte nuimkite, numazgokite kojas šiltu vandeniu ir patrinkite nuospaudas šepetėliu. Nakčiai jas naudinga patrinti ricinos aliejumi. Jis puikiai minkština pėdų odą.

Jei ant pirštų odos ar vidinės pėdų pusės pastebėjote uždegimų ar nutrynimų, padarykite kojoms malonią šiltą vonelę su pušų spyglių arba ramunėlių nuoviru.

Darydamos pedikiūrą, ypatingą dėmesį kreipkite į nagų būklę. Jiems labai reikia rūpesčio ir kruopščios priežiūros. Sutikite, kad net brangiausias lakas nepavers nesveikų nagų gražiais. Prižiūrėti nagus nesunku su sąlyga, jei tai darysite reguliariai. Kiekviena moteris gali savarankiškai prižiūrėti kojų nagus, jei tik išmoks pedikiūro meno.

Nešvarumus iš po nagų reguliariai pašalinkite buku mediniu arba kauliniu pagaliuku. Tai reikia daryti atsargiai, stengiantis nepakenkti vidiniam nagų paviršiui ir natūraliam riebaliniam sluoksniui.

Jei manote, kad nagus dildyti galima bet kokia kryptimi, labai klystate. Nuo nuolatinių šiūravimų tai į vieną, tai į kitą pusę nagai ima lūžinėti. Nagus reikia dildyti tik viena kryptimi – nuo kraštų į centrą. Šia taisykle reikia vadovautis ir tuo atveju, jei darotės manikiūrą.

Neretai kojų pirštų nagai ima sluoksniuotis. Su šiuo nepatogumu galima susitvarkyti nakčiai sutepus nagus jodu arba reguliariai juos tepant vitamininiu bespalviu lako pagrindu, kuris saugos emalį. Kad nagai nesisluoksniuotų, jiems sustiprinti naudokite specialų gydomąjį aliejų, kuris padės jums atkurti nagų struktūrą.

Jei jūsų nagų spalva gelsvoka, o tai, beje, liudija apie vitaminų trūkumą organizme, periodiškai darykite voneles su citrinos sultimis (maždaug du valgomieji šaukštai litrui vandens) arba kasdien patrinkite nagus citrinos pusele. Nepamirškite į savo racioną įtraukti produktų, kuriuose gausu vitaminų, pirmiausia – vaisių ir daržovių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)