Norėtų pakeisti chaotišką gyvenimo būdą

V. Mičiulienė prisipažino, kad kiekvieną rytą būna pikta, nes reikia priversti vaiką nevėluoti į mokyklą. „Aš pati nemėgstu vėluojančių žmonių, tad mokau to ir savo šeimą. Iš pradžių viskas prasideda labai gražiai – „Labas rytas“ ir panašiai. O paskui – „Tu kelsiesi ar ne?! Pažiūrėk, kiek dabar valandų!“. O kai vaikas išeina, aš atsipalaiduoju, išsiverdu kavos ir pagalvoju: ačiū Dievui, pats sunkiausias ryto darbas – nuveiktas. Jei nieko nereikėtų „stramužyti“, tada būčiau labai gera“, – nuotaikingai kalbėjo moteris.

Violeta pasakojo, kad kartais, kai po renginio ar vakarėlio namo grįžta penktą ryto, pasidaro arbatos, atsisėda namų balkone ir žiūri, kaip kyla saulė. „Aš gyvenu gamtos apsuptyje, aplink – daugybė paukščių, ir visi jie mane pažįsta. Labai smagu pasitikti rytą ir tada eiti miegoti“, – sakė aktorė, tačiau išsitarė, kad vis dėlto labai norėtų susitvarkyti savo dienotvarkę, bet kol kas nepavyksta to padaryti. „Mano gyvenimas – chaotiškas. Aš priklausau nuo kitų žmonių“, – teigė V. Mičiulienė.

Gerą darbo dieną aktorei užtikrina rytinis puodelis kavos, muzika ir saulė. O moters gyvenimo credo yra atsikėlus pažiūrėti pro langą ir kiekvieną rytą pasakyti „Labas rytas, Dieve“, o ne „O, Dieve, ir vėl rytas“.

Priklausoma nuo vaikų

Eglė Skrolytė-Liesienė gyvena savo vaikučių – pustrečių metukų Meilės ir penkių mėnesių Rojaus – ritmu, tad būna, kad ne tik neišsimiega, bet ir negali miegoti visą naktį. Tuomet, žinoma, būna suirzusi.
„Žmogus nėra robotas, tad ir aš rytais būnu pikta, kai nepailsiu, neišsimiegu. Mano vyras pamato savo nelaimingą, surūgusią žmoną ir bando taisyti padėtį perimdamas vaikus bei suteikdamas man „prabangias“ penkias minutes poilsio. O jas aš skiriu kavai. Man tikrai padeda toks kasdienis ritualas – išgerti kavos, kurią pagamina vyras. Tos kelios minutės ramaus pasėdėjimo padeda atsipalaiduoti, o paskui vėl eini daryti tai, ką reikia“, – sakė moteris.

Eglei labai svarbu per dieną nors kelias minutes skirti sau, atsipalaiduoti nuo vaikų „Mama, mamyte, noriu pas tave“ ir, pavyzdžiui, susišukuoti ar pasidažyti. „Anksčiau nemaniau, kad tai taip reikšminga, bet tos kelios minutės, skirtos normaliam susišukavimui, iš esmės nulemia visą dieną“, – linksmai kalbėjo E. Skrolytė-Liesienė.

Pelėda, gyvenanti vyturio gyvenimą

Aktorius Aistis Mickevičius save vadina pelėda, gyvenančia vyturio gyvenimą. Kiekvieną darbo dieną nuo ankstyvo ryto Aistis su savo kolega Mindaugu Stasiuliu radijo stotyje „M-1“ veda laidą „M-1 ryto šou“.

„Gyvenu tarsi ne savo gyvenimą, todėl atsikelti man būna gana sunku. Prireikia ir žadintuvo, ir psichologinio nusiteikimo, ir, žinoma, kavos. Kas rytą užsuku į degalinę nusipirkti mineralinio vandens, ir tai būna tarsi miniatiūrinė pauzė prieš darbą“, – kalbėjo A. Mickevičius.

Aisčiui atsikelti daug lengviau, kai už lango kyla saulė ir matyti, kad oras tą dieną bus geras. „Tokiais rytais ir darbo diena būna gera. O jei ryte, pavyzdžiui, lyja, keltis ir nusiteikti darbui – dar sunkiau“, – pasakojo vyras.

Rytais Aistis dažnai būna piktas. Tačiau po kurio laiko suirzimas praeina savaime arba dingsta jam žiūrint į veidrodį. „Stoviu vonioje, žiūriu į veidrodį ir galvoju: kas čia dabar darosi, taip neturi būti. Be to, mane ramina vanduo“, – sakė aktorius ir radijo laidų vedėjas.

Svarbiausia – gerai nusiteikti

Grupės „Studentės“ narė Irūna Puzaraitė teigia esanti labai užsiėmusi, todėl dažnai jai trūksta miego. O pamiegoti, jei tik gali, mergina mėgsta. „Kai turiu laisvą dieną, stengiuosi kuo ilgiau miegoti, nors pavakaroti su draugais taip pat mėgstu. Vis dėlto save priskirčiau anksti atsikeliantiems vyturiukams. O laiko randu ir pramogoms, ir miegui“, – kalbėjo dainininkė.

Irūna negali pradėti dienos be kavos, nors neneigia, kad tai gali būti tik įsitikinimas, kad kava padeda pabusti. „Man puodelis kavos – tiesiog būtinas. O kad diena būtų gera, padeda nusiteikimas, kad šiandien viskas bus šaunu. Jeigu ryte ir atsikeliu pikta, kreipiuosi į draugus, artimus žmones, kurie mane pradžiugina. Turiu keletą draugų, kurie visada man praskaidrina nuotaiką, todėl stengiuosi kuo daugiau būti su jais“, – geros nuotaikos receptais dalijosi projektą „Žvaigždžių duetai“ kartu su Mariumi Jampolskiu laimėjusi mergina.