Vos prieš mėnesį septyniasdešimties metų jubiliejų paminėjusi Lietuvos kino aktorė Gražina Baikštytė sako, kad savo išvaizda rūpinosi visuomet, o veido odos priežiūros priemones rinkdavosi pagal poreikį, o ne garsios firmos vardą.

„Tik įžengusi į namus pirmiausia skubu nusivalyti makiažą. Šaltuoju metų laiku tam naudoju pienelį, o vasarą – lengvesnes gelines valomąsias priemones, akių makiažą valau specialiai tam skirta priemone. Nuplovusi veidą vandeniu, jį atgaivinu miceliniu toniku, o tada tepu drėkinamuoju serumu ir kremu. Vasarą, žinoma, naudoju drėkinamąsias ir nuo saulės saugančias priemones su SPF filtru, o žiemą – labiau maitinamuosius kremus. Kartą per savaitę veido odą priklausomai nuo poreikio palepinu įvairiomis kaukėmis: lengvu kreminiu šveitikliu, drėkinamosiomis ar stangrinančiomis.

Niekada nesivaikiau garsių prekės ženklų, nes ne visada garsus ir žinomas vardas atitinka kokybę – dažniausiai mokame už brendą. Visada domėjausi odos priežiūros priemonėmis, jų sudėtimi. Ir nors anksčiau mėgdavau itališką ar prancūzišką produkciją, bet tikrai nebūtinai prabangią – pasirinkdavau tinkamas savo odos tipui ar amžiui priemones. Gal tik dabar tapau reiklesnė, renkuosi profesionalius produktus, kuriuos rekomenduoja kosmetologė“, – pasakoja jaunatviškai atrodanti aktorė.

Gražina Baikštytė

G. Baikštytė sako neturinti jokio specialaus grožio recepto – tiesiog kasdien rūpinasi savimi ir, žinoma, nepamiršta vidinio nusiteikimo, mokėjimo džiaugtis kiekviena diena bei kiek įmanoma atsiriboti nuo neigiamų emocijų ir piktų, bloga linkinčių žmonių.

Kaip atsiųstame pranešime spaudai pasakoja G. Baikštytės veidu besirūpinanti „Nordclinic“ kosmetologė Andrėja Krasnevičienė, aktorė labai pareigingai atlieka namų darbus, mėgsta naudoti ir serumus, ir itin gerai nuvalo odą.

„Prieš makiažą ryte irgi naudoja serumus, apsauginį kremą nuo saulės, kas jai buvo net atradimas, nes Gražina yra saulės mėgėja, o kadangi mes kartu su gydytoja dermatologe Indre Šaferiene jai atliekame gana aktyvias procedūras, turim išsaugoti rezultatą. O saulė, kaip kartojam ne vieną kartą, yra malonumas, bet po jos išlenda viskas, ką ji padaro neigiamo mūsų odai. Gražina yra iš tų moterų, kurios ir kremą su SPF būtinai naudoja, ir kaukes, ir šveitiklius, ir viską atlieka iš tikrųjų labai tvarkingai. O taip pat jos nuostabiai puiki genetika ir suvokimas, kaip savimi reikia rūpintis“, – sako kosmetologė A. Krasnevičienė. Toks požiūris, anot jos, vienas svarbiausių veiksnių siekiant išsaugoti odos jaunystę.

Kiek kremo iš tiesų pasiekia tikslą?

Andrėja Krasnevičienė

Naudodami prausiklį, toniką, serumą ar kremą, tikimės, kad jie, įsigėrę į odą, atliks savo funkciją – išvalys, paskaistins, išlygins. Tačiau retai susimąstome, kad odą prieš naudojant produktus būtina paruošti, priešingu atveju visiškai nesvarbu, kiek kainuoja jūsų kremai – savo darbo jie neatliks, jei oda bus nenuvalyta ir užsikimšusi.

Kaip pasakoja „Nordclinic“ kosmetologė A. Krasnevičienė, kosmetikos priemonių skvarba priklauso nuo odos tipo, dehidratacijos, priežiūros ir iš dalies nuo pačių produktų kokybės. „Tačiau visgi svarbiausia – nuplauti odą ir nuvalyti nešvarumus. Tam bent kartą per savaitę reikalingi odos šveitimai, kurie nuvalo dekoratyvinės kosmetikos priemonių likučius, nusluoksniuoja odą, ir tada kitos priemonės gali prasiskverbti daug giliau. O jei kremą tepsime ant nenuvalytos purvinos odos, jokio poveikio nebus“, – pabrėžia specialistė.

Jei nėra galimybės lankytis pas kosmetologą, ji pataria odą valyti namų sąlygomis, tačiau viską daryti su saiku ir įsigilinant į priemonių sudėtį.

„Parinkti gerą šveitiklį gana sudėtinga. Jis turi nedirginti odos, kad ji dar labiau nedehidratuotų, neparaustų. Dabar galima nusipirkti ir enziminių, odą aktyvuojančių šveitiklių – juos galima užsitepti kaip kaukę, pabūti dešimt minučių ir nuplauti. Dar populiarūs šveitikliai su deguonimi, kurie užsitepus išputoja ir net šnypščia. Tokie naudojami tam, kad išputotų silikonus, kurių tikrai pakankamai prisirenkame, ypač iš dekoratyvinės kosmetikos. Kai pacientė sako, kad pasitepusi jaučia, jog oda slidi, priemonė maloniai tepasi, suprantu, kad tose priemonėse bus gana daug silikono, todėl ir reikalingi šveitikliai, kad nuvalytų jo likučius, netrukdytų į odą įsiskverbti serumui ir kremui“, – pasakoja A. Krasnevičienė.

Kosmetologė taip pat primena, kad produktuose yra ir labai daug hialurono, kuris sudaro apsauginę plėvelę ir neleidžia iš odos išgarinti drėgmės. Hialuronas nėra silikonas, nes silikonas, priešingai negu hialuronas, tarp pirštų nesivolioja. O hialuronas kaip tik apsaugo odą, neleidžia išgaruoti drėgmei iš vidaus ir yra priemonė, kuri mūsų odos priežiūros krepšelyje privalo būti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)