Imbiero gydomosios savybės žinomos jau ne vieną šimtmetį. Viena iš jų – gleivių šalinimas iš plaučių, rašo fithacker.ru. Svogūnai pasižymi priešvėžinėmis savybėmis, todėl šios daržovės – viena geriausių priemonių, padedančių užkirsti kelią piktybinių darinių formavimuisi.

Be to, svogūnai padeda išvengti kvėpavimo takų ligų. Ciberžolėse gausu vitaminų ir mineralų, daug omega-3 riebalų rūgščių. Šis prieskoninis augalas pasižymi priešvirusinėmis ir antibakterinėmis savybėmis, padeda kovoti su vėžiu. Taigi rekomenduojama būtinai įtraukti ciberžoles į savo mitybos racioną.

Ingredientai:

1 l vandens;
400 g svogūnų;
2 šaukštai ciberžolių miltelių;
400 g cukraus arba medaus;
imbiero šaknis.

Paruošimo būdas

Cukrų berkite į vandenį ir tirpalą užvirinkite. Imbierą ir svogūnus smulkiai supjaustykite ir dėkite į cukraus ir vandens tirpalą. Kurį laiką virkite masę, tada dėkite ciberžolių ir sumažinkite kaitrą. Dar kurį laiką virinkite masę, kol liks vos pusė pirminio jos kiekio.

Paruoštą masę perkoškite ir supilkite į stiklinį indą. Kai atvės iki kambario temperatūros perkelkite į šaldytuvą. Šio gėrimo vartokite kiekvieną dieną po du šaukštus ryte ir vakare, praėjus dviem valandoms po valgio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)