Kompanija „Mars“ gaminanti Dolmio padažus makaronams, savo produkciją nusprendė paženklinti nauju perspėjimu. Nuo šiol ant kiekvienos etiketės išvysite užrašą „Vartoti saikingai“. Šiuo užrašu pažymėti bus ne patys sveikiausi kompanijos produktai, t. y. tie, kurių sudėtyje yra didelė riebalų, druskos ir cukraus dozė.

Prie Dolmio produkcijos prisijungs ir Uncle Ben’s, bei Masterfoods gaminiai. Šių pokyčių nuspręsta imtis tam, kad visuomenė išmoktų rinktis sveikesnį maistą bei gyvenimo būdą.

Kompanija „Mars“ gamina ir gerai žinomus šokoladukus, šokoladinius batonėlius, saldainius ir kramtomąsias gumas, tačiau šie produktai minėtoje sveikatingumo iniciatyvoje nedalyvauja.

Šios akcijos metu, bus keičiama ir „Mars“ kompanijos gaminamų produktų receptai – gamintojai stengsis sumažinti druskos, cukraus ir riebalų kiekį. Autentiškų ir pačių populiariausių produktų sudėtis keičiama nebus, tačiau etiketėse puikuosis perspėjimai dėl atidesnio jų vartojimo.

Naujų pokyčių imtis paskatino itin sparčiai augantis nutukusių ir viršsvorį turinčių britų skaičius. Kompanijos atstovas teigia, kad žmonės turėtų keisti savo įpročius ir rinktis sveikesnius produktus.

Tačiau profesorius Grahamas MacGregoras, iš Karalienės Marijos Universiteto Londone teigia, kad gyvenimo rimtas vis greitėja ir šiuo metu pasiekė neregėtas aukštumas, todėl žmonės nebeturi laiko stovėti virtuvėje ir gaminti sveikus valgius. „Dauguma žmonių taupo laiką, todėl renkasi jau pagamintus padažus ir kitus maisto produktus, kurie iš tiesų nėra tokie sveiki. Todėl nors ši akcija ir gerbtina, didelių vaisių ji greičiausiai neduos“,- teigė profesorius.