Kosmetologai jau seniai ieško atsakymo į šį visoms moterims svarbų klausimą ir kuria naujas odos priežiūros priemones, kurių pagrindą sudaro eteriniai aliejai.

Pasirodo, kad eteriai (medžiagos, turinčios itin sudėtingą cheminę sudėtį) gali spręsti vystančios odos problemas kompleksiškai, darydami poveikį iš karto trimis aspektais: hormoniniu, emociniu ir kosmetiniu. Analogų tokiam poveikiui nėra, nes kiekvienos rūšies eterinis aliejus yra unikalus.

Nerolių eterinis aliejus išgaunamas iš karčiųjų apelsinų žiedų. Jis puikiai tinka brandžiai odai, apsaugo nuo smulkių raukšlelių, didina odos elastingumą bei stangrumą, pagerina veido spalvą. Nerolių eterinis aliejus teigiamai veikia ir sveikatą – normalizuoja endokrininės sistemos darbą, padeda pašalinti hormoninius sutrikimus, palengvina priešmenstruacinio sindromo ir klimakso simptomus.

Kelis lašus nerolių eterinio aliejaus įlašinkite į medų, pridėkite druskos, išmaišykite. Naudokite šį mišinį voniai, masažams, pridėkite jo į naminius kūno šveitiklius. Odos aplink akis priežiūrai 1 lašą nerolių eterinio aliejaus įlašinkite į 1 šaukštą bazinio makadamijų aliejaus. Tamsūs ratilai po akimis išnyks, o akys pradės spindėti.

Jei norite sustiprinti poveikį, nerolių eterinį aliejų maišykite su kitais, pavyzdžiui, morkų eteriniu aliejumi.

Kaukė sausai odai su nerolių eteriniu aliejumi

Sumaišykite 1 kiaušinį, 1 kavos šaukštelį šviežių apelsinų sulčių, 1 kavos šaukštelį medaus, įlašinkite 1 lašą morkų e.a. ir 2 lašus nerolio e.a. Galiausiai įberkite pieno miltelių (juos reikia dėti pabaigoje, kad gautumėt grietinės tirštumo konsistenciją). Gauta mase ištepkite veidą ir kaklą, atsigulkite ir atsipalaiduokite 10 – 15 minučių. Nuplaukite kaukę šiltu vandeniu, tuomet apšlakstykite veidą vėsiu vandeniu.

Rožmedžių eterinis aliejus skleidžia malonų medienos aromatą, kuris skleidžiasi palaipsniui ir gali atstoti pačius rafinuočiausius kvepalus. Šis eterinis aliejus tinka sausai, dirgliai odai, padeda pašalinti persišviečiantį kraujagyslių tinklelį, sutraukia išsiplėtusias poras, išlygina smulkias raukšleles, padeda kovoti su pigmentinėmis senatvės dėmėmis.

Įlašinę 3 – 3 lašus rožmedžių eterinio aliejaus į mažą šaukštelį bazinio migdolų aliejaus, gausite puikią priemonę rankoms, kurią galima naudoti vietoje įprasto rankų kremo. Toks aliejų mišinys yra lengvas ir greitai susigeria. Jei naudosite jį reguliariai, jau po kelių dienų jūsų rankos atrodys išpuoselėtos.

Veido ir kaklo odai vietoje bazinio aliejaus naudokite avokadų, makadamijų, simondsijų aliejus. Jei naudosite ne tik rožmedžių, bet ir kitus eterinius aliejus, jų poveikis bus efektyvesnis. Toks mišinys gali sėkmingai pakeisti įprastus veido kremus (tepkite veidą masažuojamais judesiais rytą ir vakarą).

Drėkinantis kremas veidui: 10 ml bazinio aliejaus, 2 lašai sandalo e.a., 2 lašai rožmedžių e.a., 2 lašai ramunėlių e.a.

Brandžios odos švytėjimui: 10 ml bazinio aliejaus, 1 lašas rožmedžių e.a., 3 lašai ramunėlių e.a., 1 lašas leuzėjų e.a.

Jauninantis kremas visų tipų odai: 10 ml bazinio aliejaus, 2 lašai nerolių e.a., 1 lašas rožmedžių e.a., 1 lašas mėtų e.a.

Visus aliejų mišinius reikia ruošti buteliuke su baziniu aliejumi ir laikyti sandariai uždarytus tamsioje vietoje kambario temperatūroje ne ilgiau kaip 2 metus.

Citrinų eterinis aliejus gali slopinti medžiagas, kurios kenkia elastinui, atsakingam už odos stangrumą. Be to, citrinos yra universalus baliklis. Jis gali pašalinti strazdanas, nesėkmingo kaitinimosi saulėje pasekmes, senatvines dėmes.

Citrinų eterinis aliejus prisotina odą vitaminu C – galingu antioksidantu, lėtinančiu senėjimo procesus. Lašinkite šio eterinio aliejaus į visas veido kaukes, kurias gaminate namų sąlygomis.

Kaukė su grietine: į 2 šaukštus grietinės įlašinkite 3 lašus citrinų a.e. Ištepkite šia mase veidą ir kaklą, po 10 – 15 min. nuplaukite šiltu vandeniu.

3 lašai citrinų a.e. ir 2 lašai mėtų a.e. laikomi klasikiniu aromatų deriniu. Maža to, šie aliejai stiprina vienas kito poveikį.

Citrinų eterinį aliejų geriausia naudoti vakarais ar lašinti ant odos likus ne mažiau kaip 1 val. iki saulės vonių.

Mirų eterinis aliejus pasižymi veiksmingomis regeneruojančiomis savybėmis, gydo šviežius randus, įeina į jauninančių priemonių sudėtį. Pastoviai naudojant šį aliejų, oda tampa matinė, aksominio švelnumo, įgauna ryškų patempimo efektą.

Kosmetiniai ledukai: sumaišykite 1 arbatinį šaukštelį medaus ir 5 lašus mirų e.a. (kartais norint, kad šis aliejus ištekėtų, reikia pašildyti buteliuką). Medų ištirpinkite 200 ml vandens. Supilstykite vandenį į mažas formeles ir užšaldykite. Rytais ir vakarais tepkite šiais ledukais veidą, kaklą, krūtinę.

Miros aliejus, kaip ir sandalo aliejus bei smilkalai, laikomas šventa medžiaga. Procedūros su mirų eteriniu aliejumi suteikia nusiraminimą ir susitaikymą.

Raminanti kaukė: į valgomąjį šaukštą persikų kauliukų aliejaus įlašinkite 3 lašus mirų e.a. ir 7 lašus rožmedžių e.a. Šiuo mišiniu ištepkite švarią odą. Išjunkite šviesą, paleiskite ramią muziką ir atsipalaiduokite. Po 15 min. nusiprauskite šiltu vandeniu. Patrinkite odą rankšluosčiu, pažvelkite į veidrodį ir sau tarkite: „Aš nuostabi!“.

Atminkite, kad naudos gali duoti tik kokybiški eteriniai aliejai. Užlašinkite jo ant popieriaus. Išgaravęs geros kokybės eterinis aliejus ant popieriaus neturi palikti jokių riebumo pėdsakų. Vieta, kur buvo užlašintas aliejus, gali tik nežymiai nusidažyti – tai priklauso nuo pradinės eterinio aliejaus spalvos.

Taip pat galite atlikti aromato testą: pauostykite eteriniu aliejumi iškvėpintą popieriaus juostelę kelis kartus, padarę tarp jų 30 min. pertraukas. Jei užuosite skirtingus aromato atspalvius (nemaišykite su kvapo intensyvumu), vadinasi, eterinis aliejus yra kokybiškas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)