Ar šis įsitikinimas gali būti klaidingas? Tiesą pasakius, atsakymas į klausimą nėra vienareikšmiškas.

Nelabai geros savybės

Džiovinti vaisai iš esmės yra tie patys švieži vaisiai, tik be drėgmės, nes iš jų ji yra pašalinama.

Džiovinant vaisius jie traukiasi, o tai reiškia, kad jų derėtų vartoti mažiau nei šviežių, rašo purewow.com.

Šis faktas taps akivaizdus, jei pamėginsite į stiklinę sudėti tiek pat vynuogių, kiek sudėjote razinų. Be to, nors džiovintuose vaisiuose cukraus yra tiek pat, stiklinėje razinų cukraus bus daugiau nei stiklinėje vynuogių. Kodėl?

Atsakymas paprastas: stilinėje razinų telpa daugiau nei vynuogių. Ta pati taisyklė galioja kalorijų ir angliavandenių kiekiui įvertinti.

Neblogos savybės

Savaime suprantama, džiovinti vaisiai – kur kas geresnis pasirinkimas nei bulvių traškučiai ar šokoladiniai sausainiai.

Be to, džiovintuose vaisiuose esančios kalorijos ir skaidulos suteikia energijos pliūpsnį, kurio taip reikia jūsų organizmui.

Trumpai tariant, valgant tinkamą džiovintų vaisių kiekį (rekomenduojama porcija – ketvirtis stiklinės) ir renkantis produktą be pridėtinių saldiklių, neturėtumėte nerimauti dėl figūros.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)