Kartu su šeima Graikijoje atostogavusi 37 metų Natalie Rawnsley pietavo viešbučio bufete. Iš Harfordšyro (Anglija) atvykusi moteris išsirinko vištieną ir su ja grįžo prie stalo.

„Natalie pradėjo valgyti savo patiekalą, prapjovė vištieną ir pasirodė raudonas kraujas. Atkreipiau į tai jos dėmesį ir pakomentavau, kad atrodo kruvinai, – teisme liudijo jos sutuoktinis Stewartas. – Ji atsistojo, nunešė atgal ir pakeitė vištieną kita, tada grįžo ir suvalgė. Kito vištienos gabalo ji suvalgė kelis kąsnius.“

Stewartas prisimena, kad Natalie tą vakarą pradėjo bloguoti, o apie trečią ryto prasidėjo vėmimas. Pora iškvietė gydytoją, kuris diagnozavo turistei gastroenteritą. Moteris toliau vėmė, po kelių valandų paprašė iškviesti kitą gydytoją.

„Antrasis gydytojas pasakė, kad dėl ilgai trunkančio blogavimo reikia papildomos medicininės pagalbos, tad teko vykti į medicinos centrą, esantį už kelių kilometrų nuo viešbučio“, – pasakoja Stewartas.

Tą vakarą, pablogėjus Natalie būklei, ji buvo perkelta iš medicinos centro į salos ligoninę. „Jai skaudėjo kojas, ją išmėtė raudonomis dėmėmis“, – toliau prisimena vyras.

Gydytojai norėjo nuskraidinti Natalie į ligoninę žemyninėje Graikijos dalyje, tačiau jos būklė to nebeleido. Savijautai vis blogėjant, šeima nuolat buvo šalia, tad netrukus vėl paprašė pagalbos.

„Penkias ar dešimt minučių mes buvome už durų, jie viduje, tada išėjo seselė ir atsiprašė, kad nieko nebegali padaryti, Natalie mirė“, – prisimena Stewartas.

Į teismą liudyti iškviestas infekcijų ekspertas paaiškino, kad yra žmonių, kurie genetiškai linkę blogai reaguoti į apsinuodijimą maistu.

„Tai priklauso nuo tavo turimų genų, – aiškino profesorius Sebastienas Lucasas. – Panašu, kad ponia Rawsley, šiurkščiai sakant, turėjo netinkamus genus.“

Ekspertas paaiškino, kad apsinuodijimas maistu gali išsivystyti į diseminuotą intravaskuliarinę koaguliaciją, dar vadinamą DIC (angl. disseminated intravasculad coagulation, red.), kuri veikia organizmo gebėjimą krešinti kraują ir sustabdyti kraujavimą.

Skrodimą atlikusi Shirley Radcliffe sutinka, kad labiausiai tikėtina, jog Natalie per neiškeptą viščiuką užsikrėtė E. coli bakterija.

„Laikotarpis puikiai atitinka, kad jai iš pradžių išsivystė gastroenteritas, o paskui papildomai DIC, kuris gali išsivystyti tam tikriems asmenims, – kalbėjo Sh. Radcliffe. – Turime suprasti, kad tai labai priklauso nuo paciento. Vieni pacientai turės tokį polinkį, kiti – ne.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)