„Pusryčius geriau pavalgyti, net jei nesinori ir nesijaučiate alkani“ – pataria gydytoja dietologė ir atskleidžia pusryčiavimo naudą.

Tyrimais nustatyta, kad žmonės, kurie valgo pusryčius:

· būna darbingesni,
· geriau koncentruoja dėmesį,
· jų geresnė atmintis,
· jų geresnė nuotaika dieną,
· jie rečiau būna nutukę,
· jų mažesnis „blogojo“ cholesterolio kiekis kraujyje,
· rečiau serga antro tipo cukriniu diabetu.

Pusryčiauti nebūtina iškart atsikėlus. Galima papusryčiauti po valandos ar dviejų, svarbu, kad jie būtų.

Gerai savijautai svarbu, kad pusryčiai būtų sotūs. Pusryčiams gali būti bet kuris mėgstamas maistas. Labai gerai, jei pusryčiams valgomas angliavandenių turintis maistas – košės, dribsniai, sumuštiniai.

Būtent ryte valgomi angliavandeniai ir užtikrina geresnę dėmesio koncentraciją ir geresnę nuotaiką dienos metu, be to, didina atsparumą stresui. Didesnis angliavandenių poreikis ryte susijęs su mūsų kūnų fiziologija: nevalgant nuo vakarienės mūsų smegenyse suaktyvėja neuropeptidas Y (toliau NPY), kuris sukelia angliavandenių turinčio maisto poreikį.

Nepavalgius pusryčių, padidėjęs NPY kiekis išlieka ir skatina norėti daugiau maisto ir daugiau saldumynų dienos metu. Kiaušiniai taip pat puikiai tinka, jie gali būti įvairiu pavidalu – virti, omletas ar kiaušinienė. Nebijokite cholesterolio, naujausiose maitinimosi rekomendacijose nebesiūloma riboti jo kiekio, kadangi tyrimai rodo, kad maiste esantis cholesterolis nepadidina širdies ir kraujagyslių ligų rizikos.

Pusryčiauti prieš ar po treniruotės, turi rinktis pats žmogus. Jei nepavalgius jaučiamas silpnumas ar pykina, tuomet pusryčiauti rekomenduojama prieš treniruotę. Tokiu atveju iki treniruotės turi likti bent 1,5-2 valandos.

Na, o jei sportuojama norint sulieknėti, tuomet pusryčiauti galima ir po rytinės treniruotės. Po nakties gliukozės kiekis skrandyje būna sumažėjęs, todėl sportuojant tuščiu skrandžiu greičiau imamos naudoti riebalų atsargos.

Šį kartą Judam kartu ir trenerė Julija Glušakova kviečia atlikti energingą ryto mankštą skirtą kojoms bei pečių juostai.