Vanduo atlieka daugybę funkcijų. Jis palaiko pusiausvyrą organizme, užtikrina įvairių medžiagų įsisavinimą, atgaivina ir numalšina troškulį, išnešioja maistines medžiagas į ląsteles. Vanduo atlieka dar vieną svarbią funkciją – iš organizmo pašalina maisto produktų perdirbimo atliekas. Mes žinome, kad kūną reikia plauti vandeniu, o ne kava, arbata ar limonadu, tačiau kartais užmirštame, jog organizmą valyti taip pat geriausia vandeniu, o ne kokiu nors kitu gėrimu“, - aiškina dietologė Lolita Neimanė.

Mūsų organizmas – tai sudėtinga save reguliuojanti sistema, tačiau kartais jai savarankiškai su viskuo susitvarkyti nėra taip paprasta, ypač jeigu žmogaus gyvenimo būdas nėra sveikas.

Kartais vien išgirdę žodžius „organizmo valymas“ pirmiausia pagalvojame apie sekinančias dietas ir kankinančias procedūras. Tačiau sureguliuoti organizmo veiklą mums puikiausiai padėtų vanduo, mat jis suaktyvina biologinius procesus ir palaiko gerą savijautą visą dieną, taip pat sustiprina organizmo savaiminio išsivalymo funkcijas.

Specialistai rekomenduoja organizmo valymo kursą, kurio metu visą savaitę kelis kartus per dieną geriamas mineralinis vanduo. Tai daroma likus maždaug pusvalandžiui iki valgio. Vandens kiekį galima pasiskaičiuoti pagal tokią formulę: 7 mililitrai mineralinio vandens vienam kilogramui kūno masės. Toks organizmo valymo kursas rekomenduojamas kartą per mėnesį, antru ir visais paskesniais kartais vandens kiekį reiktų mažinti maždaug pusiau.

Jau prieš daugelį metų mokslininkai padarė išvadą, kad vienas geriausių organizmo valymo būdų – šarminio mineralinio vandens vartojimas.

Tam labai tinka vulkaninės kilmės vanduo, kuriame yra daugiau nei šešios dešimtys mineralų. Toks vanduo padės atsikratyti visų nereikalingų elementų.

Šarminis mineralinis vanduo yra neįkainojamas padėjėjas, kurio dėka iš organizmo pasišalina šalutiniai metabolizmo produktai, vadinami toksinais. Jie organizme formuojasi nuolat ir neišvengiamai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)