Kaip rašoma „Marieclaire“, kartais dietiniai laikomi patiekalai iš tiesų tik trukdo sulieknėti.

Populiarių mitybos sistemų „Fast 800“ ir „Fast 800 Keto“ autorius, dietologas Michaelas Mosley‘is tvirtina – kilogramai nesikaups, jei iš pusryčių raciono išbrauksite dribsnius su priedais ir avižinius dribsnius be prie priedų (net jei gamintojai nurodo ant pakelio, kad tai – dietinis produktas).

„Jei norite sulieknėti, sumažinkite cukraus vartojimą... Tai pasakytina ir apie daugumą sausų pusryčių, kuriuose įprastai yra daug cukraus“, – teigia M. Mosley‘is.

Dietologas pataria apskritai atsisakyti saldumynų, saldžių miltų gaminių, saldžių gėrimų ir net vaisių bei uogų, kuriuose yra daug cukraus (pvz., mangų, bananų, vynuogių). Nuo tokių produktų kraujyje staigiai padidėja gliukozės lygis, o paskui vyksta staigus jo kritimas, būtent dėl to vėl pajuntame norą kažko suvalgyti (vadinasi, suvartoti daugiau kalorijų).

Vietoje greitai įsisavinamų angliavandenių M. Mosley‘is siūlo papildyti racioną lėtai įsisavinamais angliavandeniais (jie nesukelia tokių staigių cukraus padidėjimų ir sumažėjimų, ilgam suteikia sotumo): nevalytos kruopos (bolivinė balanda, rudieji ryžiai), ankštiniai (pupelės, lęšiai, avinžirniai).

Mitybos ekspertas pataria norintiems sulieknėti suvalgyti per dieną mažiausiai 60 g baltymų. Žuvis, kiaušiniai, paukštiena – šiuose produktuose yra naudingų baltymų, kuriuos jis pataria valgyti. Be to, 60 g nėra tiek daug; porcija vištienos yra 30 g baltymų, lašišos gabalėlis – 17 g baltymų, virtas kiaušinis – 13 g baltymų.

M. Mosley‘is yra naudingų riebalų šalininkas ir ketogeninės mitybos šalininkas. Jo rekomenduojami riebalų turintys produktai: riebios žuvys, alyvuogių aliejus, avokadai ir riešutai. Tiesa, visi minėti produktai kaloringi, todėl svarbus saikas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją