1. Jei diagnozuota bet kurio tipo anemija (geležies deficito, vitamino B12 deficito ir kt.) kasdien reikėtų suvalgyti ne mažiau nei 3 persimonus. Šiuose vaisiuose daug mikroelementų, tad jie puikiai padeda atkurti kraujo ląsteles.

2. Jei nors truputį jaučiate sutraukiantį skonį, tokio persimono nebevalgykite. Taninas, kuris yra atsakingas už sutraukiančias vaisiaus savybes, blokuoja ir sutrikdo skrandžio veiklą, sulėtina žarnyno peristaltiką, sukelia pykinimą ir išmatų susilaikymą. Rinkitės prinokusius vaisius, o vaisiaus dalį šalia žiedkočio palikite – nevalgykite. Taip pat šią problemą galima panaikinti neprinokusius vaisius užšaldžius.

3. Sunokę persimonai dera su rūgštaus pieno produktais (jogurtu, varške, grietinėle ir kt.). Persimonai taip pat puikiai dera su apelsinų sultimis. Nepageidautina jų valgyti kartu su grūdinėmis kultūromis, pavyzdžiui, avižine koše.

4. Persimonai turi mažai kalorijų, todėl per dieną jų galima suvalgyti net tris, geriausia iki 17 valandos.

5. Persimonus reikia valgyti ne vėliau nei likus pusvalandžiui iki pagrindinio maisto, ir ne anksčiau nei praėjus valandai po valgio. O jei valgėte mėsos, pasilepinti persimonais galima ne anksčiau nei praėjus 2-2,5 val. po maisto.

Persimonai padeda lieknėti

Gruzijos medikai vykdė eksperimentą, kuriame dalyvavo 64 nesportuojantys žmonės. Jiems buvo pasiūlyta kasdien per pietus suvalgyti po vieną persimoną. Praėjus dviem mėnesiams tiriamųjų masė sumažėjo 3-5 kilogramais, nors jie ir toliau gyveno ir valgė taip pat. Medikai tokius rezultatus aiškina persimonų savybėms suaktyvinti riebalų apykaitą. Ankstesniuose tyrimuose specialistai taip pat susidūrė su teigiamu persimonų poveikiu lipidų apykaitai ir organizmo galimybei išeikvoti riebalus.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)