aA
Vienas iš pagrindinių tirpstančių pilvo riebalų dietos principų – reikės daugiau valgyti. Taip, akys jūsų neapgauna – tam, kad ištirptų daugiau riebalų, valgyti reikės daugiau. Vis dėlto tai nereiškia, kad reikia valgyti didesnes įprastų patiekalų porcijas. Nes nekontroliuojamas valgymas kaip tik ir yra pagrindinė priežastis, kodėl ant pilvo susikaupia riebalų sluoksnis, rašo dummies.com.
© Shutterstock nuotr.

Kuo daugiau valgau, tuo labiau lieknėju

Pagrindinė gudrybė – valgyti daugiau produktų, kurie padeda tuos riebalus ištirpdyti. Pavyzdžiui, daržovių galima neriboti. Jų reikia valgyti kuo daugiau, kad svoris imtų mažėti. Daržovėse daug maistinių medžiagų, ląstelienos, mažai kalorijų, tad nuo jų greit pasisotiname, bet nepersivalgome. Kadangi tokie produktai gerai malšina alkį, jie padeda kontroliuoti nevaldomus alkio priepuolius ir įgeidžius, kurie kartais priverčia numoti ranka į visus pasižadėjimus ir ilgalaikius tikslus.

Valgau reguliariai, numatytu laiku

Laikantis Tirpstančių pilvo riebalų dietos labai svarbu valgyti reguliariai. Jei per ilgai laukiate iki kito valgio arba praleidžiate valgį arba užkandį, galiausiai visi ilgalaikiai tikslai gali nueiti šuniui ant uodegos. Jei lauksite per ilgai, alkis gali pernelyg sustiprėti, o per didelis alkis sukelia labai stiprius įgeidžius – dažniausiai netinkamo maisto.

Be to, kai esame labai išalkę, valgome per greit. Per didelio alkio galime išvengti, jei valgysime reguliariai. Valgydami reguliariai, nustatytu laiku, ir leidžiant sau sveikai užkandžiauti tarp valgių, ne tik padedame sau sukontroliuoti apetitą, bet ir pagreitiname savo medžiagų apykaitą.

Reguliarus valgymas nereiškia, kad kas kelias valandas reikia gamintis įmantrius patiekalus ir užkandžius. Tai taip pat nereiškia, kad reikia ilgai sėdėti prie stalo. Užkandžiams tinka paprasti produktai, pavyzdžiui, sauja migdolų tarp pusryčių ir pietų arba kelios žalios daržovės po pietų. Svarbiausia užkirsti kelią nekontroliuojamam alkiui.

Riebalai kovoje su riebalais

Pasirodo, riebalai gali padėti įveikti ant pilvo susikaupusius riebalus. Skamba neįtikėtinai, ar ne? Bet tai tiesa. Svarbiausia rinktis geruosius riebalus. Ko gero žinote, kad egzistuoja gerieji ir blogieji riebalai.

Gerieji riebalai apsaugo širdį, mažina širdies ligų riziką, netgi skatina pilvo riebalų mažėjimą. Tai mononesočiosios riebalų rūgštys, kurių gausu alyvuogių aliejuje, riešutuose, sėklose ir avokaduose, ir omega-3 riebalų rūgštys, kurių yra žuvyje, graikiniuose riešutuose ir linų sėmenyse.

Viso grūdo produktai

Laikantis Tirpstančių pilvo riebalų dietos, svarbu atsisakyti perdirbtų angliavandenių ir vartoti tik viso grūdo krakmolą. Tai labai svarbus žingsnis plokščio pilvo link, nes nuo perdirbtų angliavandenių kraujyje staigiai išauga cukraus ir insulino kiekis, nuo kurių ir kaupiasi riebalų atsargos ant pilvo, o šių vėliau labai sunku atsikratyti.

Tyrimais įrodyta, kad žmonės, kurie valgo daug viso grūdo produktų, lengviau atsikrato pilvo riebalų. Tad kas yra viso grūdo produktai? Jie pagaminti iš grūdų, kurie nebuvo valyti, tai yra, kurie dar turi visą ląstelienos ir maistinių medžiagų kiekį.

Kadangi viso grūdo produktuose daugiau ląstelienos, jų pavalgę ilgiau jaučiamės sotūs, nei pavalgę produktų iš apdorotų grūdų (pvz., baltų miltų). Kai ilgiau jaučiame sotumą, galime kontroliuoti apetitą ir porcijų dydį, todėl ir toliau sėkmingai lieknėjame.

Mažiau druskos

Nors druskoje nėra kalorijų ir nuo jos neauga riebalai, pilvas nuo jos gali užaugti. Pagrindinė problema ne kalorijos, bet tai, kad natris sulaiko skysčius organizme. Organizme yra daug elektrolitų, kurių vienas iš pagrindinių yra natris. Elektrolitai padeda kontroliuoti kūno funkcijas pernešdami elektros impulsus. Tam, kad organizmas tinkamai funkcionuotų, elektrolitų koncentracija turi išlikti pastovi.

Tad kai valgome per daug sūraus maisto, organizme padidėja natrio koncentracija, ir inkstai sulaiko daugiau vandens, kad padėtų reguliuoti elektrolitų kiekį kraujyje. Vanduo su krauju patenka į odą, būtent todėl atrodome ir jaučiamės išpurtę.

Ko gero, ne vienam mūsų teko patirti sunkumų, kai vakare prisivalgius sūraus maisto, ryte sunku nusimauti žiedus nuo pirštų. Tokį patinimą ir sukelia organizme susilaikantys skysčiai. Nuo susilaikiusių skysčių išsipučia ir pilvas, jis nebebūna plokščias.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Lietuva rinko Prezidentą: kurį iš kandidatų rinkosi Lietuvos žmonės vyrų ir moterų balsai ryškiai išsiskyrė (30)

Racionalumas, profesionalumas, loginis mąstymas ir patirtis – tokias kandidatų į Prezidentus...

Nausėda sako, kad keistų retoriką Rusijos atžvilgiu

Kandidatas į prezidentus Gitanas Nausėda sako, kad šiek tiek keistų retoriką Rusijos...

Stebuklui prilygusi išsigelbėjimo jūroje istorija įgavo kraupių detalių (5)

Kai ant plausto plaukęs Nathanas Carmanas buvo rastas jūroje, visi jo gailėjo. Tačiau dabar tikros...

Lietuvoje – lemtinga diena: Lietuvos prezidento ir EP rinkimai baigėsi Gabrielius Landsbergis: daug dalykų keisis; nuolat atnaujinama (1822)

Sekmadienį, gegužės 26 d., Lietuva renka šalies Prezidentą ir 11 Europos Parlamento narių....

Išskirtinis Godos Alijevos interviu jos naujuose namuose: atėjo laikas išgirsti tikrąją skyrybų istoriją (81)

Dainininkė Goda Alijeva pasiryžo itin atviram interviu apie skyrybas su krepšininku Rolandu...

„Lietuvos talentų“ superfinalas: dėl pagrindinio prizo kovoja dešimt geriausių nuolat atnaujinama

Sekmadienio vakarą, kai šalyje vyksta prezidento rinkimai, laukia ir finalinė „Lietuvos...

25 metai po Kurto Cobaino mirties – pilni sąmokslo teorijų ir baisių sutapimų (4)

Sunku patikėti, tačiau prabėgo jau 25 metai nuo tada, kai būdamas 27-erių Sietle šį pasaulį...

Nuo pyragų – iki gurmaniškų austrių: profesionalai pademonstravo, kaip išnaudoti visas griliaus galimybes (2)

Sekmadienį visi, kas neabejingi griliuje ruoštam maistui , rinkosi į Verkių dvaro parke Vilniuje...