Griežtai laikantis šios dietos, prie saldumynų priskirtini ir gaminiai iš baltų miltų. Taip pat reikia išbraukti iš raciono visus „negyvus“ produktus: įvairiausius padažus, konservus, (tariamai) dietinius jogurtus, įvairius maisto papildus, margariną, cukraus ir druskos pakaitalus, gazuotus gėrimus.

Žuvis, mėsa, vištiena, kruopos, saldūs vaisiai visiškai neribojami.
Laikantis šios dietos, galima valgyti, kiek norisi, tik svarbu tinkamai derinti maistą.

Jūsų dėmesiui – valgiaraštis dviem savaitėms. Dienas galima sukeisti vietomis.

Pirma diena

Pusryčiai: duonos iš nevalytų grūdų miltų riekelė su žemės riešutų aliejumi, datulės, bananai (datules ir bananus galima plikti antriems pusryčiams).

Pietūs: troškinys su kedro riešutais, saldžiaisiais kukurūzais, salotomis ir paprikomis.

Desertui arba pavakariams galima suvalgyti kriaušę.

Vakarienė: daržovių salotos iš griežčių, morkų ir kopūstų bei kepenėlių.

Desertui: vaisių salotos iš apelsinų ir ananasų.

Antra diena

Pusryčiai: jogurtas su vaisių gabalėliais (geriausia – su nektarinais).

Pietūs: su lupenomis virtos bulvės su saldžiaisiais kukurūzais, pupelėmis, paprikomis, svogūnais ir avokado skiltelėmis. Žalios salotos.

Desertui arba pavakariams galima suvalgyti saują razinų ir riešutų.

Vakarienė: salotos su svogūnais ir burokėliais. Omletas su grybais, sūriu, žirneliais, pomidorais, morkomis. Desertui - apelsinas.

Trečia diena

Pusryčiai: natūralus jogurtas (geriausia – gamintas namuose) su braškėmis arba žemuogėmis.

Pietūs: kiauliena, kepta su sezoninėmis daržovėmis (brokoliais, morkomis, pastarnokais). Desertui arba pavakariams – persikas arba kitokie minkšti vaisiais.

Vakarienė: su lupenomis virtos bulvės su paprikomis ir kukurūzais.

Desertui: bananas su medumi, plakta grietinėle ir graikiniais riešutais (graikinių riešutų paros norma – 5 – 6 riešutai. Jei suvalgote daugiau, organizmas neįsisavina vitaminų ir maistingų medžiagų).

Ketvirta diena

Pusryčiai: avižiniai dribsniai su bananu ir sojos pienu (avižiniai dribsniai turi būti nesaldūs).

Pietūs: daržovių salotos su riešutais ir daržovių sriuba.

Desertui: 3 datulės (šviežios arba džiovintos).

Vakarienė: antis su daržovių salotomis. Desertui: vaisių salotos arba kiviai, apelsinai.

Penkta diena

Pusryčiai: melionas (ne daugiau nei 500 g).

Pietūs: vištiena, kepta su brokoliais, pastarnoku ir morkomis. Desertui arba vakarienei: kiviai ir apelsinai.

Vakarienė: salotos iš šviežių pomidorų, sumuštinis iš ruginės duonos ir žemės riešutų sviesto.

Desertui: kremas iš avokado ir bananų su graikiniais riešutais.

Šešta diena

Pusryčiai: avižiniai dribsniai su bananais ir sojos pienu.

Pietūs: daržovių saltos ir sriuba iš daržovių be sultinio. Desertui: datulės (geriau šviežios).

Vakarienė: kepta antis arba višta su daržovių salotomis.

Desertui: salotos iš kivių ir apelsinų.

Septinta diena

Pusryčiai: natūralus jogurtas su obuoliais ir mėlynėmis.

Pietūs: keptas sumuštinis su vynuogėmis, bananais, razinomis ir lazdyno riešutais.

Vakarienė: jautiena su pomidorais, žaliomis salotomis, grybais ir agurkais.

Desertui: kepti obuoliai, slyvos, kiviai.

Aštunta diena

Pusryčiai: smulkinti kviečiai su sojos pienu ir razinomis.

Pietūs: vaisių salotos iš džiovintų ir šviežių vaisių su lazdyno riešutais ir saulėgrąžomis (500 g).

Vakarienė: vištiena, kepta su grybais. Salotos iš kopūstų, morkų ir pupelių.

Desertas: mangas.

Devinta diena

Pusryčiai: šviežias jogurtas su persiko gabalėliais ir riešutais.

Pietūs: troškintos daržovės arba daržovių pyragas ir lapinės salotos. Desertas: anakardžiai ir vynuogės.

Vakarienė: menkė, kepta su sūriu, salotos iš žaliųjų žirnelių, kopūstų ir morkų.

Desertas: obuolys ir persikas.

Dešimta diena

Pusryčiai: skrebutis (iš neskaldytų grūdų miltų kepinio) ir bananų tyrė su graikiniais riešutais.

Pietūs: su lupenomis virtos bulvės su paprikomis ir kukurūzais. Salotos iš agurkų ir pomidorų. Desertas: figos.

Vakarienė: kiaušiniai, saldūs kukurūzai, pomidorai, morkos ir žiedinių kopūstų užkepėlė su sūriu.

Desertas: apelsinas.

Vienuolikta diena

Pusryčiai: bananai su riešutais ir plakta nesaldi grietinėlė.

Pietūs: daržovių užkepėlė su sezamo sėklomis ir su lupenomis virtos bulvės.

Desertas: kriaušė.

Vakarienė: saulėgrąžų aliejuje kepta menkė, morkų salotos, žirneliai ir žiediniai kopūstai.

Desertas: apelsinas.

Dvylikta diena

Pusryčiai: jogurtas su migdolais ir obuolys.

Pietūs: kukurūzai su burokėliais, svogūnais, žaliomis salotomis ir morkomis.

Desertas: kokoso gabaliukas.

Vakarienė: jautienos, pomidorų ir grybų užkepėlė. Briuselio kopūstai ir morkos.

Desertas: obuolys

Trylikta diena

Pusryčiai: greipfrutas, apelsinas, razinos ir riešutai.

Pietūs: daržovių sriuba, duonos paplotėlis, salotos. Desertas: didelė kriaušė.

Vakarienė: aviena su žirneliais, morkomis ir brokoliais.

Desertas: šaldytos ar šviežios avietės su nesaldžia grietinėle.

Keturiolikta diena

Pusryčiai: kvietinė košė su razinomis.

Pietūs: lęšių sriuba, daržovių salotos, riekelė ruginės duonos. Desertas: avokadas.

Vakarienė: kepta višta arba antis su daržovių salotomis.

Desertas: vaisių salotos iš apelsinų ir ananasų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)