„Aš dirbu grožio industrijoje, naudoju nemažai dekoratyvinės kosmetikos, keliauju, būnu uždarose, kondicionuojamose, šildomose patalpose. Dėl šių veiksnių mano oda kartais atrodo pavargusi. Tačiau tik neseniai supratau, jog tokiais atvejais mano odai tiesiog trūksta vandens“, – kosmetikos linijos „Artistry Hydra-V“, skirtos išsausėjusios odos priežiūrai ir jos drėkinimui, pristatymo metu kalbėjo radijo ir televizijos laidų vedėja Gabrielė Martirosianaitė.

Specialistai siūlo atkreipti dėmesį, jog sausa oda – tai įgimtas odos tipas, o dehidratuota oda – tai laikina odos būklė, su kuria gali susidurti žmonės, turintys visus odos tipus.

„Su dehidratuotos odos problema susiduria milijonai žmonių visame pasaulyje. Dehidratuota oda – tai odos būsena, kai giluminiams odos sluoksniams itin trūksta vandens, dėl pažeistos apsauginės odos funkcijos oda netenka daugiau vandens nei įprastai. Tuomet ji tampa šiurkšti, jaučiamas tempimas. Dėl šių simptomų daugelis tiki mitu, kad dehidratuota odos būklė yra būdinga sausam odos tipui. Tačiau iš tikrųjų dėl drėgmės trūkumo gali nukentėti normali ar net riebi oda. Šių laikų gyvenimo ritmas: kondicionieriai, darbas kompiuteriu, temperatūrų pokyčiai, intensyvios saulės vonios ar soliariumai skatina odos dehidrataciją, todėl nei amžius, nei odos tipas nėra pagrindiniai rodikliai, kurie lemia drėgmės balanso pakitimus“, – komentuoja kosmetikos produktų linijos ekspertas Andrzej Sawicki.

Daugiau nei pusė (58%) apklaustųjų, atsakydami į klausimą, kaip rūpinasi dehidratavusia oda, nurodė šią problemą sprendžiantys gerdami daugiau vandens nei įprastai. 53% sako, jog naudojantys specialią kosmetiką, padedančią palaikyti odos drėgmę, 17% valgo maisto produktus, turinčius daug vandens, 15% nuolat konsultuojasi su dermatologais, o 5% naudoja natūralias priemones.

Vis dėlto paspartinti odos aprūpinimą drėgme tik iš vidaus yra sudėtinga, todėl vien kelios papildomos vandens stiklinės nėra išeitis, komentuoja specialistai.

„Iš savo patirties žinau, kad norint išsaugoti gražią odą ir išvengti dehidratacijos, neužtenka tik sveikai maitintis ar gerti daug vandens, svarbu ją gaivinti ne tik iš vidaus, bet ir iš išorės“, – savo patirtimi dalijasi Gabrielė Martirosianaitė.

Geriausias būdas rūpintis išsausėjusia ar dehidratuota oda – tai kombinacija skirtingų veiksnių, kuriuos derinant galima efektyviausiai užtikrinti drėgmės balansą. Kovojant su odos dehidratacija svarbu rinktis kuo sveikesnį gyvenimo būdą – valgyti maisto produktų, turinčių daugiau vandens, gerti didesnį kiekį vandens, konsultuotis su dermatologu ir naudoti specialią kosmetiką, padedančią palaikyti odos drėgmę.

„Amway“ pristatė naują kosmetikos liniją išsausėjusiai odai prižiūrėti ir drėkinti – „Artistry Hydra-V“. Naują veido priežiūros liniją sudaro septyni produktai, pagyvinantys, maitinantys ir atgaivinantys odą. Norvegijos fiordų vanduo, Himalajų rožinių uolienų mineralai, Havajų acai uogų ekstraktas – šie trys komponentai padeda atstatyti natūralų odos drėgmės balansą. Šie produktai sudėtyje turi būtinų maistinių medžiagų, gerina vandens pernešimą tarp ląstelių ir jų viduje, atkuria sveiką ląstelių formą bei stiprina natūralų odos gebėjimą sulaikyti vandenį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)