Sportininkų važiavime – dramatiškas finišas

Labai svarbi renginio dalis – profesionalių ir mėgėjų sportininkų lenktynės „CRAMO Sport“ ir „CRAMO Semi-Sport“ važiavime. Tai vienintelis važiavimas, kuriame rungiamasi dėl rezultato, o greičiausieji – apdovanojami, rašoma pranešime spaudai.

Velomaratonas

Šiemet iki pat paskutinio rato nebuvo aišku, kas laimės absoliučioje įskaitoje. Pirmus tris varžovus skyrė vos dešimtosios sekundės dalys, tačiau paskutiniuose metruose į priekį įsiveržęs Darijus Džervus pelnė pergalę. Pats sportininkas po finišo teigė, jog jam padėjo plūstelėjęs adrenalinas išvydus varžovus tiesiojoje į finišą. Darijus pasakojo, jog sukaupė paskutines jėgas ir spurtavo – tai jam ne tik jam atnešė pergalę, bet ir piniginį 300 Eur CRAMO fondą bei kelionę į bet kurią pasirinktą kryptį su „Turkish Airlines“. Absoliuti nugalėtoja moterų grupėje antrus metus iš eilės tapo Ernesta Tubytė.

Mėgėjų važiavimas ir papildomos rungtys

Velomaratonas

Nors ERGO mėgėjų važiavime dviratininkai ir nelenktyniauja, organizatoriai jiems sugalvojo papildomų užduočių ir apdovanojimų. Originaliausiai apsirengę dalyviai laimėjo „Audimas“ įsteigtus prizus, tad „IKI Velomaratone“ buvo galima išvysti tautiniais ar nuotakos rūbais pasipuošusių dalyvių, kamanių kompanijos ar kitokių gyvulėlių amplua įgavusių dviratininkų. Iš visų dalyvių taip pat buvo renkamas pats jauniausias ir pats vyriausias dviratininkas, o gausiausia komanda, gavo taurę. Šiemet net 236 narius į komandą subūrusi ERGO laimėjo didžiausios komandos prizą, varžovus aplenkdama net kelis kartus.

Velomaratonas

Istorinis startas ir gražiausias važiavimas

Velomaratonas

Gražiausiu „IKI Velomaratono“ važiavimu laikomas vaikų, kuriame rieda nuo vos ką tik gimusių vaikučių. Mažieji turėjo įveikti 2,4 km trasą, o kiekvienas jų tapo nugalėtoju ir pasipuošė medaliu. Ta pačia trasa riedėjo jau tradicija tampančio „Terrasport“ mėgėjų važiavimo dalyviai. Jie riedučiais, paspirtukais ir riedlentėmis bei kitomis alternatyviomis sporto, laisvalaikio ir transporto priemonėmis suko ratą Vilniaus centre. Naujas, netradicinis tačiau dėmesio sulaukęs važiavimas buvo elektriniais paspirtukais. Pirmieji ir istoriniai dalyviai prisidėjo prie elektrinių paspirtukų populiarinimo, saugaus važiavimo propagavimo ir tolerancijos keliuose idėjų.

Ištroškę riedėjimo žiūrovai

Žiūrovus ir dalyvius stebino ir „IKI Velomaratono“ miestelis, pasitikęs dar didesniu skaičiumi pramogų, paslaugų bei socialinių iniciatyvų.

ERGO, skelbusi akciją „Įžiebk dviratį“, pritraukė per 1000 dalyvių. Akcijos metu buvo atkreipiamas dėmesys į dviratininkų matomumą naktį ir skatinama pasirūpinti šviesą atspindinčiais elementais bei tinkamai sureguliuotais dviračių žibintais. Na o riedėjimo išsiilgę dviračių entuziastai pedalus galėjo minti ne tik trasoje – „Velonova“, IKI ir „Audimas“ palapinėse laukė iššūkiai ant dviračių simuliatorių. Virtualių bei kvapą gniaužiančių patirčių parūpino ir CRAMO, siūliusi į 25 m aukštį pakilti virtualiu keltuvu.

Renginio organizatoriai teigia, jog jau pradeda ruoštis 2020-ųjų „IKI Velomaratonui“ ir kviečia pasižymėti datą – priešpaskutinį rugpjūčio sekmadienį, rugpjūčio 23 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)