„Išlepinta“ ir „Grožio idealas“ plaukų priauginimo meistrė Reveka Devolskytė šioje srityje specializuojasi jau septynerius metus. Atsiųstame pranešime spaudai specialistė pasakoja apie plaukų priauginimo privalumus bei šios procedūros žalą natūraliems plaukams.

– Ar plaukų priauginimas – populiari paslauga tarp lietuvių?

– Beprotiškai populiari. Šiais laikais gatvėje pamatę ilgakasę nebegalite žinoti, jos plaukai savi ar priauginti. Anksčiau taip gražindavosi žvaigždės, modeliai, dainininkės ir aktorės, kurioms būtina įspūdinga išvaizda ir kardinalūs pokyčiai. Tačiau šiandien plaukus prisiaugina įvairaus amžiaus ir profesijų moterys, dažniausiai 25–55 metų amžiaus.

– Dėl kokių priežasčių moterys renkasi šią procedūrą?

– Aš manau, kad plaukų priauginimas – tai puiki išeitis šiuolaikinei moteriai, norinčiai visuomet atrodyti nepriekaištingai ir ieškančiai ilgalaikio grožio recepto. Taip galima ne tik paryškinti, moteriškumą, bet ir padėti gražiai atrodyti moterims po chemoterapijų ar po nesėkmingų bandymų pašviesinti plaukų spalvą. Absoliučiai kiekviena moteris, išeidama iš salono priaugintais plaukais, jaučiasi moteriškesnė ir labiau pasitiki savimi. Sunku pasakyti, kodėl tai taip veikia psichologiškai, bet kad veikia – tai faktas. Ir pati galiu tą patvirtinti – jau daug metų nešioju priaugintas sruogas ir džiaugiuosi, kad visus metus turiu ilgus, storus ir gražius plaukus. Ši procedūra neskausminga ir greita – standartinį plaukų priauginimą su 100 sruogelių atlieku vos per 35 minutes, bet trukmė, žinoma, priklauso nuo meistro įgūdžių.

Plaukų priauginimas

– Kokie plaukų priauginimo būdai kenkia saviems plaukams?

– Yra keli pagrindiniai plaukų priauginimo būdai. Pirmasis – mikro žiedeliais: kai prie natūralių plaukų sruogelės metaliniais žiedeliais suspaudžiami papildomi plaukai. Mano galva, taip priauginti yra pavojinga, nes žiedeliai yra aštriais kampais ir jie kasdien žaloja plaukus. Kadangi jie yra su metalu, moterims, alergiškoms paprastam metalui, gali prasidėti alergija, išberti galvą. Yra ir daugiau tokio plaukų priauginimo būdo trūkumų – nepatogu miegoti, be to, sruogelės labai matomos.

Dar vienas prastas būdas, kuris visai neseniai dar buvo populiarus, bet nebėra, tai – plaukų prisiuvimas, kai per galvos vidurį horizontaliai supinama kasytė, ir ant jos prisiuvamas plaukų tresas – ištisa juosta. Tai yra labai nehigieniška, nes plaunant galvą supintoje kasoje ir prisiūtame trese nėra kaip išskalauti šampūno, balzamo – kasa niekada visiškai neišdžiūva, prasideda puvimas, oda po kasa „šunta“, pleiskanoja. Tai yra pats baisiausias dalykas, kada nors sugalvotas vardan ilgų plaukų.

Taip pat kai kur siūloma priauginti kasas nanojuostelėmis–lipdukais, tačiau tai nėra patogus būdas, nes juostelių plotis yra 3–5 centimetrai, dėl to nepatogu plauti galvą, lipdukai augant plaukui susilanksto,o korekcijos reikalingos kas 3–4 savaites, taigi, komfortas mažesnis, o išlaidų būna daugiau.

– Koks priauginimo būdas saugiausias?

Pats geriausias būdas ir mažiausiai kenkiantis plaukui yra keratino arba mikrokeratino kapsulėmis atliekamas priauginimas, kai natūralių plaukų sruogelė apgobiama įkaitinto keratino, tokiu būdu priauginama sruogelė apjuosia natūralią plaukų sruogelę. Procedūra neskausminga, pojūtis komfortiškas ir džiugu, kad kapsulytės tokios mažos – nei per daug jaučiasi, nei matosi. Mano, kaip meistrės nuomone, tai pats geriausias pasirinkimas ir galiu pasakyti, kad tada pats plaukų priauginimas visai nekenkia, jei yra atliekamas specialisto, turinčio darbo patirties.

Plaukų priauginimas

– Ką būtina žinoti apie priaugintų plaukų priežiūrą?

– Priaugintų plaukų pagrindinė priežiūros priemonė yra giliai iššukuojantis plaukus šepetys. Žinoma, reikia nepamiršti ir tinkamos elgsenos su priaugintais plaukais namuose. Pavyzdžiui, po priauginimo klientėms negalima plauti galvos pavertus ją į priekį – tokiu būdu plaukai yra plėšiami prieš priauginimo kryptį ir gali ištrūkinėti savi plaukai. Taip pat negalima ant kapsulių tepti itin riebios plaukų kaukės, nes kapsulės gali atšokti ir nuslysti nuo sruogelės, ant kurios yra priauginama. Formuojant šukuoseną, negalima priliesti kapsulyčių su tiesintuvu ar garbanokliu, jos karščiui nėra atsparios. Negalima eiti miegoti šlapiais plaukais, taip pat sportuojančioms ir aktyvioms moterims plaukus reikia išplauti po sporto ir pasirūpinti jų maitinimu, nes dažnai plaunant galvą, plaukai išsausėja.

Plaukų priauginimas

– Iš kur atkeliauja priaugintos sruogos? Ar tai – tikri plaukai, ar dirbtinis pluoštas?

– Patys plaukai, kurie priauginami, būna įvairios kokybės. Karjeros pradžioje dirbdavome su dviejų rūšių plaukais, indiškais – pigesniais ir itališkais – aukščiausios klasės ir ilgo nešiojimo plaukais. Pigesni nepasiteisino, jų kokybė prasta, pučiasi, veliasi, todėl atsisakėme atlikti priauginimus, norinčioms mažai sumokėti ir džiaugtis ilgais plaukais, nes tai neįmanoma. Aukščiausios klasės plaukai suteikia visai kitą rezultatą, klientės džiaugiasi, jų priežiūra yra visiškai minimali, viskas taip pat, kaip su savo natūraliais plaukais, galima dažyti, formuoti šukuosenas, tiesinti, arba tiesiog nieko nedaryti ir jie vis tiek atrodo puikiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)