Jei pusryčiams išsivirėte per daug avižinės košės, neišmeskite jos, yra nemažai būdų, kaip ją panaudoti.

Gydo aknę

Beria? Avižų košė padės pašalinti negyvas odos ląsteles, sugers riebalų perteklių – tai natūrali priemonė nuo aknės. Pravėsusią avižų košę užtepkite ant išbertų vietų, po kelių minučių nuplaukite vandeniu.

Sugeria kvapus

Atidarytą indą su avižų kruopomis ar dribsniais įdėkite į šaldytuvą – sutrauks nemalonius kvapus.

Pamaitins išsausėjusią, nuramins sudirgusią odą

Jei persikaitinote saulėje ar dėl kitų priežasčių sudirgusią odą nuramins avižų košė. Ji gydo, atveria poras (daugelyje grožio priemonių yra avižų).

Pamaitins ir išsausėjusią jūsų šuniuko odą

Kaip ir žmonėms, šunims dažnai išsausėja oda, ją ima niežėti. Išmaudykite vonelėje su avižine koše arba įtrinkite košės į odą, kad nustotų niežėti.

Pasilepinkite

Maloni dienos pabaiga – vonia su avižų dribsniais. Į šiltą vonią įpilkite stiklinę pieno, įberkite dvi stiklines avižų dribsnių (nevirtų). Pagulėkite apie 20 min. – oda atjaunės.

Pasidarykite veido kaukę

Sumalkite kavamale avižų kruopų. Vieną šaukštelį sodos sumaišykite su maltomis avižomis, įpilkite truputį vandens, pasidarykite košelę, užtepkite ant švariai nuplauto, nusausinto veido, 10 min. palaikykite, paskui nuplaukite drungnu vandeniu.

Avižos – vietoje molio

Su avižomis galima pagaminti vaikams netoksiško lipdymo molio. Sumaišykite maltus avižų dribsnius su miltais ir trupučiu vandens – bus puikus molis lipdiniams, kurie išdžius per naktį. Galite įdėti į masę maistinių dažų.

Išeis į naudą sportuojant

Tyrėjai išsiaiškino, kad geriausia valgyti avižinių dribsnių likus trims valandoms iki sporto. Yra įrodymų, kad avižos padeda greičiau deginti riebalus, taip saugo nuo vėžio.

Avižos – ne tik pusryčiams

Avižų galima dėti, kepant duoną, sausainius, net alų su jomis gamina. Avižų dribsnių galima dėti į blynelius, taip pat kepant mėsos kotletus, kaip siejančią medžiagą.

Vietoje kvietinių miltų galite susimalti avižų ir naudoti avižinius miltus įvairiems kepiniams. Suvartosite daugiau ląstelienos, bet mažiau kalorijų.

Gražūs indai

Indelius nuo avižinių dribsnių galite nudažyti, apklijuoti gražiu popieriumi ir turėsite dailius indus kruopoms, cukrui, sausainiams ir pan. laikyti.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)