Kvapą skleidžia sieros junginiai, bakterijų gyvybinės veiklos produktas, aktyvuojamas nesant deguonies. Mėgstamos šių bakterijų buvimo vietos - liežuvio šaknis, tarpdančiai ir dantenų kraštai. 90 procentų atvejų kvapas atsiranda dėl skirtingų dantenų ligų.

Bakterijos dauginasi sparčiau ir tuomet, kai burna labai sausėja. O tai gali būti šalutinis antidepresantų, spindulinės terapijos ar hormoninių pokyčių menopauzės metu poveikis. Neretai nemalonus burnos kvapas byloja apie problemas su tonzilėmis.

Kovoti su nemaloniu kvapu padės gausus skysčių vartojimas, „dirbtinių seilių“ tipo aerozoliai, specialios dantų pastos ir balzamai burnos ertmei skalauti. Padės ir paprasta kramtomoji guma be cukraus, kadangi ji skatina seilių išsiskyrimą. Natūralumo mėgėjai gali suvalgyti po du-tris pomidorus per dieną (juose esančios medžiagos padeda kovoti su nemaloniais kvapais) ir po morką - ji veikia kaip dantų šepetukas.

Turėkite mintyje, kad burnos kvapas gali išduoti ir esančią infekciją nosiaryklėje ar plaučiuose, bronchitą ar diabetą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)