Purewow.com pateikia kelias tokias prevencines priemones – nuo patvirtintų tradicinės medicinos iki liaudies išminties – kurios padės jums ateityje išvengti nemalonių simptomų.

Sumažinkite cukraus kiekį

Faktas: mielės minta cukrumi. Nuo gliukozės mielių grybeliai auga ir prisitvirtina prie makšties sienelių. Tad sumažinkite cukraus kiekį, o jei esate linkusi į mielių infekcijas, galite išbandyti specialią nuo kandidozės padedančią dietą, kurioje ribojami kai kurie vaisiai (pavyzdžiui, bananai), grūdiniai (pavyzdžiui, kviečiai) ir saldikliai, kuriuose ypač daug cukraus.

Išmėginkite šarminę mitybą

Vaisiai ir daržovės, organinės sojų pupelės ir sojų pupelių varškės sūris (tofu), sėklos ir ankštinės daržovės – visi šie produktai organizmą šarmina ir padeda subalansuoti pH pusiausvyrą. Jogurtas ir kiti probiotikų turintys produktai, tokie kaip rauginti kopūstai ir agurkai, taip pat reguliuoja gerųjų bakterijų kiekį organizme ir apsaugo nuo candida albicans grybelio išvešėjimo.

Alternatyviosios medicinos specialistai pataria įtraukti šiuos produktus į savo mitybą, jei norite kontroliuoti mielių grybelį. Visuose išvardytuose produktuose yra gyvųjų lactobacillus acidophilus kultūrų – natūraliai „draugiškų“ bakterijų, kurios gali užkirsti kelią mielių infekcijai.

Pasportavusios iškart persirenkite prakaitu permirkusius drabužius

Bet kokia drėgna aplinka yra tobula vieta mielių infekcijai išvešėti. Kuo ilgiau sėdite su prakaitu permirkusiais drabužiais, tuo didesnė tikimybė, kad sukursite idealią terpę nepageidaujamam grybeliui. Tad po treniruotės kuo greičiau nusirenkite, nusiprauskite ir persirenkite švariais drabužiais.

Dėvėkite tinkamus apatinius

Nebūtina dėvėti močiutės stiliaus kelnaičių, svarbiausia – kasdien dėvėkite medvilninius apatinius, nes medvilnė geriau nei sintetinės medžiagos sugeria drėgmę ir palaiko sausą terpę. Venkite ilgai naudoti įklotus, o dėvėti siaurikių apskritai nerekomenduojame – nuo jų gali atsirasti mikroskopinių nubrozdinimų ir padidėja infekcijos rizika.

Mažinkite streso kiekį

Turbūt n pirmą kartą girdite, kad stresas – viso ko kaltininkas. Patartina rasti laiko atsipalaiduoti, tada imuninė sistema gebės apsisaugoti nuo įvairių infekcijų, taip pat ir nuo mielių infekcijos.

Venkite iškvėpintų tamponų

Nė negalvokite apie tamponus su kvapu. Juose yra chemikalų, kvapų, kurie sutrikdo gerųjų bakterijų ir mikroorganizmų balansą. Pirkite tamponus be kvapų ir organinius higieninius paketus, jei norite nesirgti mielių infekcijomis.

Daugiau miegokite

Organizmui reikia miego, kad vyktų įvairūs atstatomieji procesai. Miegant aštuonias valandas rūgštingumo lygis makštyje išliks stabilus, sumažės grybeliams daugintis palanki terpė. Tad nusnūskite – tai jums į sveikatą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)