Stephanie Edington buvo paguldyta į Indianos universiteto medicinos (JAV) centrą, kur chirurgai pašalino ir sritinius limfmazgius bei infekuotą odą iki pat raktikaulių. Indianos universiteto vėžio centro profesorius Robert Goulet teigė, kad auskarų įsivėrimas buvo lyg vartai bakterijų patekimui, nors pati procedūra neturėtų sukelti infekcijos. Kadangi mergina serga cukriniu diabetu, ji yra imlesnė infekcijoms.

Gydytojai prasivėrusiai auskarus merginai diagnozavo nekrotinį krūtinės fascijų uždegimą ir dujinę gangreną - retą būklę, atsiradusią po greito bakterijų dauginimosi ir dėl to įvykusios audinių destrukcijos. R.Goulet teigia, jog tai tik trečias dujinės gangrenos atvejis pasaulyje krūties zonoje.

„Merginos būklė išties buvo kritiška, kai į ligoninę atvyko spalio 14-tą. Paviršinis odos sluoksnis buvo visiškai be gyvybės ženklų“, - kalbėjo gydytojas R.Goulet.

Šiuo metu Stephanie Edington vartoja stiprius antibiotikus ir jau patyrė tris operacijas. Merginos laukia ne tik dar kelios intervencijos, bet ir krūties rekonstrukcinė operacija.

Mergina trokšta išeiti iš ligoninės, bet bijo, kas jos laukia.

„Norėčiau, kad mane greičiau išleistų, bet bijau ,ką žmonės galvos apie mane“, - guodėsi S.Edington.

Merginos mama Pamela Osban teigia, kad dukros liga sukrėtė visą šeimą ir verčia jaudintis dėl jos ateities.

„Jūs neįsivaizduojate, kaip reikia jaustis motinai, kuri vos nepraranda savo dukros, o vėliau reikia priimti sprendimą, kad būtų pašalinta viena krūtis. Kai kurie žmonės kalba - „tai tik krūtis“, bet jiems ne aštuoniolika metų! Tai sukrečianti liga tiek dukrai, tiek visai šeimai“, - šnekėjo merginos mama.

Šaltinis
Nacionalinė medikų asociacija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją