Žmonės nuo seno naudoja įvairias žoleles ir augalus gydymui ir ligų prevencijai. Tačiau yra vienas grybas, turintis gana neįprastą, bet potencialiai labai svarbią savybę.

Grybas, kuris, kiek kol kas yra žinoma, auga tik ant prieš 600-1000 metų sustingusios lavos srautų Havajuose, jį pauosčiusioms moterims gali sukelti stiprų spontanišką orgazmą.

Oficialaus pavadinimo dar negavusį Dictyophora genties grybą 2001 metais aprašė medicinos srities mokslininkai Johnas C Holliday ir Noah Soule‘as. Savo tyrinėjimų išvadas jie paskelbė leidinyje „International Journal of Medicinal Mushrooms“. Jų teigimu, ryškiai oranžinis grybas laikomas stipriu afrodiziaku, kurio poveikį moterys pajunta jį pauosčiusios. Norėdami patikrinti grybo poveikį, mokslininkai atliko eksperimentą su savanoriais.

Leidinyje rašoma: „Ir iš tiesų, kone pusė savanorių moterų pauosčiusios šį grybą pajuto stiprų spontanišką orgazmą.“

Mokslininkai iškėlė hipotezę, kad grybo sporose esančios medžiagos, primenančios hormonus, ko gero yra panašios į neuromediatorius, kurie išsiskiria žmogaus organizme sekso metu.

Grybo kvapas visiškai neprimena žemuogių ar kitų malonių dalykų – tai labiau dvokas. Įdomu tai, kad šis kvapas neturi tokio pat poveikio vyrams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (154)