Šiuo metu Lilija ištobulinusi savo kūną tiek, kad ruošiasi fitneso varžyboms ir nori savo patirtimi pasidalinti su kitomis moterimis.

„Papasakojusi savo lieknėjimo istoriją, net nesitikėjau sulaukti tiek daug palaikymo ir tiek daug laiškų su klausimais dėl sporto, mitybos ir netgi grožio patarimų. Todėl nusprendžiau nebekalbėti apie savo patį nėštumą, nes praėjo pakankamai daug laiko, labiau noriu susikoncentruoti ir pasidalinti įgyta patirtimi su mamom, kurios gal jau greit taps jomis, kurios jau gal seniai yra ar kurios tik planuoja tapti“,- sako Lilija.

Vienas iš pagrindinių moters patarimų - jokiu būdu nesilaikykite dietų. Pirmiausia, jos neveikia ir nepadeda, o antra, visi kilogramai, kurie dings laikantis dietos, po kažkiek laiko grįš su kaupu. Juk nežadat visą likusį gyvenimą laikytis grikių ir kefyro dietos (pati populiariausia dieta)?

Kada tampi mama, atsiranda daug rūpesčių, bet tuo pačiu metu ir daug laiko. Vienos aptingsta ir visą laiką atiduoda tik vaikeliui, o kitos išnaudoja savo turimą laiką naudingai. Kad tinginys kuo mažiau jus valdytų, geriausias būdas ne tik Jums, bet ir vaikeliui, tai ilgi pasivaikščiojimai lauke, o ir kūnas bus dėkingas.

„Taip pat nepamirškite pasiimti ir buteliuką vandens. Na, jei atsibodę eiliniai plastmasiniai, tai bus kaip tik puiki proga įsigyti gražų, Jums patinkantį, o aš jų turiu net 3. Kiekvieną kartą išeinant iš namų pasiimu vieną, nes tai padeda atsispirti įvairioms pagundoms.

Deja, gyvenu tokioj gatvėj, kad ir į kurią pusę nueitum, visą laiką praeisi pro kepyklėlę, o joje tikrai ne mėsa kvepia, o vanile ir cinamonu kvepiančios bandeles, kurios traukia kiekvieną karta, tad tokiu atveju atsigeriu vandens. Kaip sakoma, nori valgyt - atsigerk vandens, nenori vandens - nenori valgyti“,- pasakoja Lilija.

Taip pat labai svarbu kuo aktyviau leisti savo dienas. Nesvarbu, kad neturite laiko nulėkti į sporto salę ar bėgti maratonus, pirmiausia pats pasiruošimas užtrunka tiek daug, kad net noras dings kur nors eiti. Aš siūlau kiekvienoms pratimus, kuriuos galite daryti namie ir kuriuos užtruksite vos 20 minučių per dieną.

„Jei ir tiek negalite sau skirti, siūlau dar paprastesnį būdą: atsikeliate ryte, einate į vonią ir valote dantis, tai užtrunka apie 3 minutes, na, o kol valotės, atlikite pritūpimų tiek, kiek išeina, ta pati darykite ir vakare, o per visą dieną Jūs galit padaryti iki 100, taip visą mėnesį ir strangresnį užpakaliuką ir kojas turėsite. Tas pats galioja ir virtuvėj, kol gaminate maistą, juk tai puiki sporto salė“,- teigia moteris ir siūlo savo pavyzdį, kaip sportavo namuose su mažu kūdikiu.

Lilijos teigimu, kita problema, su kuria moterys susiduria - tai maistas. „Prie gero maisto reikia priprasti. Teko skaityti vienoj anglų rašytojo knygoje: „Kad kažkoks veiksmas taptu įpročiu, reikia jį kartoti 21 dieną“. Pirmiausia reikia įprasti prie sveiko maisto, o tai ne taip ir paprasta. Jūsų racionas turi būti sudarytas iš maisto piramidės: kuo mažiau nesveiko maisto ir kuo daugiau sveiko. Tai turėtų būti žalios daržovės - jos ne tik mažai kalorijų turintis maistas, bet ir daug vitaminų ir mineralų šaltinis“.

Vaisius moteris pataria valgyti tik tuos, kurie turi mažai cukraus ir valgyti juos iki 15 val. „Iš mėsos nevalgau tik kiaulienos, o likusi mano kasdieniniame racione. Ją kepu grilyje, orkaitėje, folijoje ir net troškinu, tik jokiais būdais ne kepta aliejuje“.

„Na, ir saldumynai. Tikrai nežadu liepti atsisakyti. Juk yra žinoma, kad vyrai negali be mėsos, o moterys negali be šokolado. Taip pat ir man jo reikia, tik viską gaminu pati: naminę chalvą, varškės sūrį, žemės riešutų sviestą arba perku ne mažesnį nei 70% kakavos šokoladą. Juodąjį šokoladą reikia įsimylėti, meilė jam ateina su laiku, bet kai ateina, tai visam gyvenimui. Dabar apie pienišką šokoladą net negaliu pagalvoti“,- prisipažįsta Lilija.

Jauna mama mėgsta greitai pagaminamus patiekalus iš minimalių sąnaudų. Jos virtuvėje nerasite prašmatnių patiekalų, jai daug svarbiau maisto nauda. Taip pat labai svarbu dekoruoti lėkštę, maistas atrodo elegantiškai, kaip restorane ir suvalgyti norisi nedaug.

Lilija šiuo metu sveria 59 kg, bet sako, kad svarbiausia ne kilogramai, o savijauta. O ji yra puiki. Įkvėpta savo sėkmės ir susidomėjimo jos istorija, moteris sukūrė grupę FITNESS MUMMY facebook paskyroje. Joje rasite daug patarimų sporto, mitybos ir grožio klausimais ne tik iš jo, bet ir iš labai aktyvių grupės narių. Kiekviena iš jų turi savo istoriją ir savo tikslus, kuriais dalinasi kiekvieną dieną, motyvuodamos ne tik save, bet ir kitus.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (150)