Nebijokite – norint laikytis šios dietos nereikės skristi į kosmosą. Pakaks vadovautis nurodymais ir pajusite tokį lengvumą, tarsi būtumėte nesvarumo būsenoje, rašo brightside.me.

Kuo išskirtinė ši dieta?

Tikri astronautai nesilaiko šios dietos, bet tik astronautų ryžto turinčios damos pajėgs jos laikytis, nes reikės atsižadėti nemažai maisto produktų. Astronautų dieta gana asketiška, ji sudaryta praktiškai vien iš baltymų. Ląstelienos ir angliavandenių šios dietos metu teks labai sumažinti. Taip pat reikės sumažinti per dieną suvartojamų kalorijų kiekį. Valgysite daug baltymų, todėl svoris sparčiai mažės, o raumenims žalos nebus.

Venkite šių produktų:

Gazuotų gėrimų ir vaisių sulčių, alkoholio (iš esmės todėl, kad jame yra cukraus), druskos ir cukraus, krakmolingų daržovių (bulvių, burokėlių, morkų, pastarnokų), ryžių ir makaronų, duonos ir dribsnių (lik sveika, pica...), rūkytų mėsos gaminių.

Valgykite žuvį vietoje jautienos, kiaušinių vietoje kumpio.

Įtraukite į racioną šių produktų:

Grybų, kiaušinių, žuvies, vištienos, pomidorų, agurkų, salotų, kopūstų, brokolių, žiedinių kopūstų, šparaginių pupelių, moliūgų, sūrio, sojos varškės, veganiško pieno (migdolų, avižų, ryžių pieno), kitokių produktų, kurie neįtraukti į nerekomenduojamų produktų sąrašą.

Valgiaraštis:

Perskaitykite šį valgiaraščio pavyzdį ir įtraukite šių patiekalų į savo racioną.

Pusryčiai:

Du virti arba kepti kiaušiniai + puodelis kavos be pieno ir be cukraus.

Pietūs:

Pusė vidutinio viščiuko, pusė litro sultinio (kuriame virė viščiukas) + salotų su pomidorais ir pievagrybiais + stiklinė sojos pieno arba puodelis juodos kavos.

Užkandis:

Stiklinė apelsinų sulčių arba žaliosios arbatos.

Vakarienė:

Stiklinė migdolų pieno, žuvis + 150 g sojos varškės.

Sojos varškę galima pakeisti tepamu sūriu, viščiuką – žuvimi, kavą – žaliąja arbata, o apelsinus – obuoliais.

Svarbu! Neignoruokite vitaminų ir mineralų. Taip pat kasdien vaikščiokite, bėgiokite, gerkite užtektinai vandens (iki 2 l per dieną).

Kaip pagerinti virškinimą

Jei turite bėdų dėl virškinimo, žinokite, kad jį galima pagerinti, įvedus gyvensenos pokyčių. Astronautų dieta irgi gerina virškinimą.

Svarbiausia – sumažinti ar apskritai atsisakyti greitai įsisavinamų angliavandenių (cukraus, makaronų, baltosios duonos, vaisių sulčių, alkoholio ir pan.). Kai virškinimo sistema išsibalansavusi, didelį glikemijos indeksą turintys angliavandeniai ir cukrus rūgsta storojoje žarnoje, tai gali būti dujų kaupimosi, pilvo pūtimo priežastis.

Su baltymų dieta galima išgydyti netgi dirgliosios žarnos sindromą.

Dar keli naudingi patarimai:

-Visą dieną gerkite vandens.
-Venkite kepto, aštraus maisto, saldiklių, juodosios arbatos, gazuotų gėrimų ir alkoholio.
-Nerūkykite.
-Valykite daugiau džiovintų slyvų.
-Pavartokite probiotikų.
-Pavalgę negulėkite.
-Gaminkite ne su sviestu, o su alyvuogių aliejumi.
-Išsimiegokite.
-Gerkite ramunėlių, mėtų, imbiero arbatos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)