Plaukai turi būti arba suimti užpakalyje ir pakelti į viršų, arba sušukuoti į savotišką uodegėlę. Iš priekio plaukai taip pat gali būti sušukuoti į viršų, atveriant kaktą. Vis dėlto moteriškesnį variantą galima sukurti ant kaktos krentančiais kirpčiais. Jie savo ruožtu gali būti lygūs ir tiesūs arba kristi keturiasdešimtųjų stiliaus bangele. Beje, kai kurios damos tokiame įvaizdyje regi Čechovo herojų, damų su puošniomis pūstomis šukuosenomis įtaką.

Visa tai susikurti nesunku. Tereikia tik feno su dideliu apvaliu šepečiu, putų ir garbanojimo žnyplių kirpčiams. Ant švarių kiek drėgnų plaukų tepame putas ir džioviname fenu sukdamos ant apvalaus šepečio. Paslaptis ta, kad apimties suteikiame pirmiausia plaukų šaknims. Sukūrus norimą šukuoseną (su uodegėle, kuodu, garbanomis ant kaktos ir pan.) reiktų ją supurkšti fiksuojamąja priemone.

Tokiai šukuosenai nebaisūs oro kaprizai (žinoma, jei nepateksite į audrą ar liūtį) ir ji puikiai atrodo biuro aplinkoje. Beje, stilistai siūlo ir visiškai priešingą variantą, kuriam prireiks visų pirma plaukų želė. Ne paslaptis, kad daug šiuolaikinių moterų tiesiog nevertina aukštų šukuosenų ir laiko jas vulgariomis.

Atsižvelgdami į tai, kad nemažai viršininkų nemėgsta savo pavaldinių ekstravagantiškų šukuosenų, siūlome atkreipti dėmesį į kitokį plaukų sušukavimą. Kruopščiai sušukuoti, lygiai pakelti į viršų plaukai suimami į kuodą. Plaukai gali būti sušukuoti labai aukštai – žemai suimtų plaukų dabar praktiškai nematyti. Jie paprastai puošiami elastiniais kaspinais aplink galvą. Aukštai suimtus kuodus galima puošti lankeliais ar patepti perlamutrinio atspalvio plaukų priemone arba priemone su žėrinčiomis dalelėmis. Taip pat gautą konstrukciją galima papudruoti, kaip kad darydavo Viduramžių damos. Bet šis variantas labiau vakarinis, daugiau teatrinis ir kažkuo karnavalinis.

Demokratiškesnėms aplinkybėms galima pasinaudoti labai paprastu ir efektyviu būdu, kaip susitvarkyti su ilgais plaukais. Itin ryškiai ši tendencija atsispindi Donnos Karan kolekcijoje. Paleiskite plaukus, juos ištiesindamos sušukuokite, o paskui su želė sulyginkite maždaug iki ausų spenelių. Gausis lygi ir maža galvutė (želė sukuria šlapių plaukų įspūdį), o žemiau plaukai purūs ir laisvai besiplaikstantys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją