Šiaurietiškas ėjimas tokiai ypatingai dienai renginio organizatorių pasirinktas tikrai ne be reikalo – tai bene tinkamiausias užsiėmimas visų amžiaus grupių atstovams gryname ore, suteikiantis išskirtinę naudą sveikatai.

Vilniaus visuomenės sveikatos biuro direktorės Gražinos Sidorovienės teigimu, – „Prieš žygį organizuojamose nemokamose šiaurietiškojo ėjimo pamokose, vykstančiose net keliose miesto vietose (Vingio parke, Užupyje, prie Baltojo tilto, Žirmūnuose), susidomėjusiųjų gretos sparčiai didėja.

Pastebima, kad priešingai nei Skandinavijos šalyse, kur didžiąją dalį šiaurietiškojo ėjimo entuziastų sudaro senjorai, sostinėje šiaurietiškuoju ėjimu aktyviai domisi ir jaunimas. Tai drąsiai galima vadinti savotišku užkratu, tik puiku tai, kad pastarasis nesukelia, o padeda spręsti sveikatos problemas arba tiesiog jų išvengti ateityje“, – išskiria G. Sidorovienė.

Pats ne kartą šiaurietiškąjį ėjimą bandęs VšĮ „Sveikas miestas“ direktorius Mantas Paulauskas džiaugiasi, kad pagaliau ir tarp lietuvaičių toks itin geras laisvalaikio praleidimo būdas tapo populiarus, jo teigimu, – „Šiaurietiškąjį ėjimą reikia atrasti, bet kai jau kartą atrandi, tuomet ir su mielu noru pripranti, nes tai – išskirtinė sporto bei sveikatingumo alternatyva“. Įsitikinti, kad šiaurietiškasis ėjimas tikrai puikiai tinka šauniam ir naudingam laisvalaikio praleidimui, kiekvienas norintis galės jau antrąjį gegužės šeštadienį Vingio parke.

Renginio dalyviams bus pasiūlytos dvi trasos, pagal kiekvieno norus ir galimybes. Pirmoji trasa, kurią sudaro 8 km, skirta tiems, kuriems šiaurietiškasis ėjimas jau ne naujiena, na, o 5 km trasa laukia tų, kurie praktikuoti šį ėjimo būdą pradėjo dar visai neseniai arba visai jo nebandė. Su profesionaliais instruktoriais priešaky, žygeiviai keliauti bus kviečiami Vingio parko takais bei miesto gatvėmis. Ėjikai pasieks Gedimino prospektą, Mindaugo tiltą, eis vaikščiojimo takais palei Nerį ir Birutės gatve grįš į Vingio parką.

Šiaurietiškojo ėjimo žygio dalyvių organizatoriai lauks jau nuo 10 val. prie Vingio parke esančios estrados. Iki didžiojo žygio starto, kuris įvyks 12 val., visi susirinkusieji bus kviečiami dalyvauti specialiose mankštose bei sužinoti daug naudingų patarimų iš šiaurietiškojo ėjimo profesionalų. Užsiregistruoti į žygį bus galima ir renginio vietoje arba jau dabar, elektroniniu paštu ejimas@vvsb.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)