Arbūzus mes mėgstame dėl jų nuostabaus kvapo ir skonio ir dėl to, kad juose daug vandens ir vitaminų, mineralų bei amino rūgščių. Visos šios medžiagos labai naudingos mūsų sveikatai. Arbūzų arbata taip pat labai naudinga. Ji ne tik nepaprastai skani, bet ir labai palankiai veikia sveikatą bei užkerta kelią daugeliui šiais laikais paplitusių ligų.

Mažai kas žino, kad maistui tinka ne vien arbūzo minkštimas, bet ir jo sėklos, kuriose daug baltymų ir medžiagų, padedančių kovoti su įvairiomis ligomis, rašoma healthandloveplanet.com.

Arbūzų sėklose daug citrulino – tai medžiaga, pasižyminti stipriomis antioksidacinėmis savybėmis. Dėl šio derinio arbūzų arbata yra itin tinkamas gėrimas vasaros mėnesiais – ji jus ne tik atgaivins, bet ir palaikys jūsų sveikatą.

Arbūzų sėklos išplečia kraujagysles, o tai labai palanku gydant aterosklerozę, padidėjusį kraujospūdį, stenokardiją. Jos taip pat šalina akmenis iš inkstų.

Kiti arbūzų sėklų privalumai:

  • Jos šalina žarnyno parazitus
  • Yra natūralūs laisvinamieji
  • Veiksmingas diuretikas
  • Puikus antioksidantų šaltinis, suteikia energijos

Kaip paruošti arbūzų arbatą

Jums prireiks:

2 litrų vandens
4 arbatinių šaukštelių arbūzų sėklų

Gaminimas

Visų pirma reikėtų sumalti 4 arbatinius šaukštelius arbūzų sėklų. Tada užvirkite du litrus vandens, suberkite sumaltas sėklas. Pavirkite 15 minučių.

Vartojimas

Arbūzų arbatą reikėtų suvartoti per dvi dienas, geriant kelis kartus per dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)