Tiesą sakant, kaip tik joje ir susikaupusi didžioji dalis arbūzuose esančių maistingų medžiagų bei vitaminų, ypač naudingų mūsų organizmui.

Svetainėje homeremediesgarden.com siūloma susipažinti su keletu faktų, įrodančių, kad arbūzo žievė – ne tik valgoma, bet ir nepaprastai vertinga šio augalo dalis.

Arbūzo žievės nauda sveikatai

Ar žinojote, kad kieta baltos spalvos arbūzo žievės dalis yra gerokai maistingesnė už taip mėgstamą vaisiaus minkštimą? Būtent baltoje žievės dalyje gausu tokių vitaminų kaip A, B ir C, taip pat kalio, magnio ir cinko.

Daugelis, tikriausiai, nė nesusimąsto apie naudingąsias arbūzo žievės savybės, nors tikrai yra šalių, kuriose ši vaisiaus dalis naudojama ruošiant gardžiausius patiekalus – juk nevalia švaistyti šitaip sveikatai naudingo produkto.

Daugybė mokslinių tyrimų, atliktų aiškinantis arbūzo žievės naudą sveikatai, įrodė, kad žievėje sukaupta net 95 proc. maistinės šio augalo vertės.

Beje, tie, kurie vartoja arbūzo žievę, užuot ją išmetę, elgiasi ne tik išmintingai, bet ir ekologiškai.

Be pirmiau minėtų medžiagų ir vitaminų baltoje žievės dalyje taip pat yra likopeno. Tai ypač veiksmingas antioksidantas, padedantis efektyviai išvalyti organizmą.

Arbūzo žievėje esama ir citrulino. Ši amino rūgštis labai pagerina raumenų būklę – ženkliai paspartina jų jie vystymosi ir tvirtėjimo procesus. Be to, citrulinas veikia ir kaip galingas diuretikas, padedantis pasišalinti iš organizmo susikaupusiems skysčiams.

Arbūzo žievės teikiama nauda turėtų susidomėti ir norinčius sulieknėti. Joje gausu skaidulų, palengvinančių virškinimo sistemos darbą, todėl padėsiančių atsikratyti kelių nepageidautinų kilogramų.

Dabar, kai jau žinote, kokia vertinga yra arbūzo žievė, ko gero, tikrai susimąstysite, prieš švystelėdami ją į šiukšliadėžę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)