Egzistuoja tam tikrų maisto produktų (omarai, mangai, žuvis ir pan.), kuriuos reikia ruošti ir tiekti pagal tam tikras taisykles. Kiti produktai nereikalauja didesnių žinių ir juos paruošite daug paprasčiau.
© Shutterstock nuotr.

Turbūt esate girdėję, kad migdolų riešutus prieš vartojant patartina išmirkyti. Tikėtina, kad toks patarimas iš pradžių gali pasirodyti mažų mažiausiai keistas, rašo purewow.com. Vis dėlto patartina į jį atsižvelgti.

Mirkymas – tai migdolų ar kitų riešutų bei ankštinių daržovių laikymas vandenyje ilgą laiką. Žalių riešutų sudėtyje yra enzimus slopinančių medžiagų, o mirkymo metu atskleidžiamas visas riešutų maistingumo potencialas ir aktyvuojami šie nuslopinti enzimai. Be to, išmirkyti riešutai lengviau virškinami.

Kaip derėtų migdolus tinkamai mirkyti? Žalius migdolus pamerkite į vandenį ir palikite mirkti 8-12 valandų. Tada vandenį nupilkite, suberkite migdolus ant popierinių rankšluosčių ir palikite dar 12 valandų. Riešutus laikykite šaldytuve ir juos drąsiai vartokite savaitę.

Tiesa, verta žinoti, kad žali neišmirkyti migdolai taip pat yra naudingi sveikatai.

Riešutų mirkymas padeda atskleisti papildomą maistingumo potencialą, bet jei laiko visiškai neturite ir jaučiate nenumaldomą poreikį užkąsti, neišmirkyti riešutai irgi tiks kuo puikiausiai.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Orai: puiki proga pasidžiaugti vasariška šiluma

Savaitgalį netrūko saulės spindulių ir malonios šilumos. Gera žinia ta, kad gražūs orai...

Londono didvyris grįžta į Lietuvą: viskas, ko pasiilgs, – tik angliškas atlyginimas (201)

Prieš kurį laiką visa Didžiosios Britanijos spauda, didžiausi televizijos kanalai paskelbė,...

18 metų namuose slaugė mamą – dabar galvoja apie emigraciją (205)

Prieš keletą dienų vilnietis Rolandas palaidojo 87-erių mamą. 18 metų Alzheimeriu sirgusią...

Lietuvio įspūdžiai iš kelionės į Sibirą: dešimt tūkstančių kilometrų su našlėmis (31)

Emociškai man kelionė prasideda, kai einu fotografuotis vizai, o baigiasi, kai redakcijoje nuo...

G. Paluckas nereikalaus, kad L. Linkevičaus trauktųsi iš Seimo (154)

Socialdemokratų pirmininkas Gintautas Paluckas neketina reikalauti, kad iš partijos...

A. Gudaitis su Milano komanda triumfavo Italijos Supertaurės finale (13)

Į Milaną iš Vilniaus persikėlęs Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas Artūras Gudaitis...

Tragiško išsigelbėjimo istorija: kad liktų gyvi, teko valgyti mirusius bendrakeleivius (45)

Kai žmogus patenka į ekstremalias situacijas, užmirštamos visos kalbos apie dėkingumą ir...

R. Valatka. Po kiek teisingumas lizingu su mokėjimo atidėjimais? (198)

Jei tik STT varpai skamba ne tau, tai mirk iš juoko. Vaizdas per teliką toks, kaip į lauko...

Be rankos gimusi moteris neįtikėtinu savo talentu apstulbino visą pasaulį (1)

Tai, kad gimė be vienos rankos, nesutrukdė australei dukart tapti pasaulio šokių ant stulpo...

R. Žiogas darbų sezoną baigia šuoliu parašiutu: juk gyvename tik kartą (31)

Žinomas renginių organizatorius ir vedėjas Remigijus Žiogas neseniai baigė šiųmetį vasaros...