Jei dirbtiniai nagai priauginami ir nuimami teisingai, jie nedaug kenkia tikriems. Manikiūro specialistė Deborah Lippman sako: “Nagų priauginimas panašus į plaukų dažymą. Jei nustojate dažyti plaukus, netrukus jie atgauna natūralią spalvą; jei nebekartojate nagų priauginimo procedūros, greitai vėl turėsite natūralius nagus.” Nėra geresnių ar blogesnių dirbtinių nagų – tiesiog susiraskite gerą manikiūro specialistę.

Jei nusprendėte prisiauginti nagus, žinokite, kad pas manikiūrininę turėsite lankytis nuolatos. “Ne reguliariai, bet kai pati jausite, kad reikia,” – sako Lippman. “Manikiūrininkė pasirūpins, kad nagai neatliptų.”

Dirbtiniai nagai gali atlipti, kadangi susilpnėja klijai. Jei po dirbtiniu nagu patenka vandens, tikras nagas gali pažaliuoti ir prasidėti grybelis. Manikiūrininkė taip pat turi nuolat papildyti dirbtinius nagus, nes auga natūralūs nagai. Jei norite juos nuimti, darykite tai grožio salone. Čia jie bus gerai atmirkyti ir atsargiai nuimti.

Dirbtinių nagų rūšys

Akrilo nagai

Akrilo nagai yra tvirčiausi ir ilgiausiai laikosi. Tačiau jei priauginami neprofesionaliai, yra stori ir atrodo labai dirbtinai. Jei norite, kad nagai atrodytų natūraliai, susiraskite patyrusią manikiūrininkę. Akrilo nagus reikia papildyti kas dvi–tris savaites, kai ima matytis dalis natūralaus nago. Ilgai delsti negalima, nes nagas gali atšokti, o po juo patekęs vanduo - sukelti grybelį. Jei akrilo nagai teisingai nuimami, natūralaus nago plokštelei labai nepakenkiama. Dėl ko verta rinktis akrilo nagus? Jie populiariausi; jei tenka keliauti, akrilo nagus jums papildys ar patasys bet kurioje pasaulio vietoje.

Šilko, lino, stiklo pluošto pagrindai

Tai šilko ar lino pluošto norimos nagų formos pagrindai, klijuojami prie nago. Jie suteikia nagui tvirtumo ir kartais – ilgio. Visgi dažniausiai jie klijuojami tam, kad sutvirtintų “tipsus” – priklijuojamus nagų galiukus. Šilkas atrodo natūraliausiai, suteikia lankstumo, tačiau netinka gyvenančioms labai aktyvų gyvenimą. Lino pagrindai yra tvirtesni, bet nepermatomi ir gana stori. Geriausias yra stiklo pluoštas: jis atrodo natūraliai kaip šilkas ir yra tvirtas kaip linas.

Gelio nagai

Anksčiau šie nagai buvo daromi iš stomatologijoje naudojamų gelio miltelių. Dabar manikiūrininkės naudoja specialias formas, ant kurių suformuojami nagai. Jie džiovinami specialioje UV spindulių lempoje. Šis procesas lemia, kad gelio nagus reikia papildyti rečiau nei akrilo.

Ką daryti, jei nagas nulūžo

Jei įlūžo ar įskilo nagas, jums padės klijai. Skilimo vietą padenkite klijais. Palaukite, kol nudžius, padildinkite ir nulakuokite; tokiu būdu sutvarkytas šis defektas nekris į akis, kol apsilankysite grožio salone. Jei nulūžta nago galiukas – “tipsas”, jį irgi galite prisiklijuoti nagų klijais. Bet būtinai nueikite pas manikiūrininkę. Ji papildys nagą ir padės išvengti oro patekimo po nagu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)