40-50 amžiaus grupė. Rekomendacija: geriau nereikia.

Egzistuoja mažai įrodymų, galinčių patvirtinti, kad kasdien išgerdami po tabletę aspirino išvengsite širdies smūgio. Be to, dažnai vartodami šio vaisto netgi rizikuojate pakenkti savo organizmui, nes aspirinas gali sukelti virškinimo sutrikimų ar net kraujavimų iš virškinamojo trakto.

50-60 amžiaus grupė. Rekomendacija: galbūt.

Jei rizika patirti širdies smūgį jums yra didelė, galite pasikalbėti su gydytoju apie galimybę kasdien išgerti po tabletę aspirino, nes šis vaistas vartojant ilgesnį laiką užkerta kelią krešulių susidarymui arterijose.

60-70 amžiaus grupė. Rekomendacija: galbūt.

Nors šalutinio poveikio atvejų šiame amžiuje daugėja, vis dėlto aspirino vartojimo privalumai, pavyzdžiui, kraujo krešulių mažinimas neabejotinai juos atsveria. Šio vaisto vartojimo privalumus ir trūkumus aptarkite kito vizito pas gydytoją metu.

70-80 amžiaus grupė. Rekomendacija: pasitarkite su gydytoju.

Šiame amžiuje dažnai vartojama nemažai vaistų, kurie gali tarpusavyje reaguoti ir didinti kraujavimų atsiradimo riziką. Taigi rekomenduojama dėl galimybės kasdien vartoti aspirino pasitarti su gydytoju.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)