Kai užsukate į vaistinę pirkti nėštumo testo, jūsų laukia didelis pasirinkimas. Tačiau jums reikėtų atkreipti dėmesį į vieną svarbų dalyką – galiojimo laiką.

Taip, nėštumo testai turi galiojimo laiką. Paprastai jie galioja maždaug dvejus – trejus metus, sako Winnie Palmer moterų ir kūdikių ligoninės akušerė – ginekologė Christine Greves, ir jei naudosite testą, kai bus pasibaigusi ant pakuotės nurodyta data, jis gali parodyti netikslų rezultatą, rašo womenshealthmag.com.

Nėštumo testai parodo, ar jūsų šlapime yra hormono, vadinamo chorioniniu gonadotropinu (hCG). Organizmas jį pradeda gaminti iš karto po to, kai apvaisinta kiaušialąstė prisitvirtina prie gimdos sienelės, todėl tai yra geras indikatorius, kad jūs pastojote. Kitaip tariant, nėštumo testų cheminė medžiaga yra jautri ir su laiku jos efektyvumas slopsta, pažymi Ch. Greves. (Deja, farmacijos bendrovės neskelbia, kokią konkrečią cheminę medžiagą jos naudoja nėštumo testams.)

„Kai atėjote pirkti nėštumo testo, būtinai patikrinkite, ar jo galiojimo data nėra pasibaigusi. Be to, ar testas yra jums tinkamas, priklauso nuo to, koks yra jūsų tikslas. Jei norite iš anksto sužinoti, ar nepastojote, kol iki mentruacijų dar yra kelios dienos, geriausia pirkti tokį testą, kuriame rašoma, kad jis gali tai padaryti, sako gydytoja. (Nors tokie testai paprastai būna brangesni, jie taip pat būna jautresni, priduria ji.)

Skaitmeniniai nėštumo testai tiksliau parodo ankstyvą nėštumą, nes jie reaguoja į mažesnę HCG koncentraciją kraujyje, negu paprastos šlapimo juostelės.

Jeigu jūsų menstruacijos vėluoja, jums tiks ir generiniai nėštumo testai iš vietos vaistinių, su ta sąlyga, kad jų galiojimo data yra gera, teigia Ch. Greves. Net jei galiojimo data nėra pasibaigusi, „vis tiek patikrinkite, ar pakuotė ir jos komponentai nėra pažeisti – tai gali pakenkti cheminei medžiagai ir parodyti klaidingą rezultatą“, įspėja gydytoja.

Jei svarstote, ar sumokėti brangiau už jautresnį testą, ar įsigyti pigesnę jo versiją, veikiausiai geriau būtų nepagailėti kelių papildomų eurų. „Aš linkčiau į atsargumo pusę“, - teigė Ch. Greves.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)