Praėjus keletui dienų po to, kai paaiškėjo, kad britai vis daugiau pinigų išleidžia naminių gyvūnėlių plastinėms operacijoms, Kate Winslet ir Anglijoje gimusios Rachel Weisz bei Emma Thompson įkūrė “Britų lygą prieš plastinę chirurgiją” (žinoma, jos turėjo omenyje žmones, ne gyvūnus).

K. Winslet teigė, kad tokios operacijos prieštarauja jos vertybėms, o E. Thompson - kad jai nepriimtinas kai kurių žmonių siekis bet kokiais būdais išsaugoti jaunystę ir vyresnėms moterims daromas spaudimas bandyti užmaskuoti savo tikrąjį amžių. Kitapus vandenyno Salma Hayek irgi išreiškė panašų požiūrį į plastines operacijas, teigdama, kad tai nėra kelias į grožį.

Mes galime tik žavėtis tokiais Holivudo žvaigždžių pasisakymais; džiugu matyti žinomas moteris, kurios yra patenkintos tuo, ką davė gamta, ir visuomenėje, kurioje garbinamas dirbtinumas, aukština natūralų grožį. Kosmetinėms procedūroms žmonės kasmet išleidžia milžiniškas pinigų sumas, o daugelis garsenybių nė nebando slėpti, kad gulėsi po peiliu, norėdamos truputį patobulinti ar netgi pakeisti savo išvaizdą. Toks plačiai paplitęs palankus požiūris į plastines operacijas neskatina moterų ir mergaičių labiau pasitikėti savimi ir perša nuomonę, kad chirurgo skalpelis gali išspręsti visas problemas. Tad labai džiugu girdėti garsias moteris sakant, kad natūralumas yra daug nuostabesnis už “tobulumą”.

Jums pasisekė, jei esate apdovanotos puikiais genais ir atrodote kaip Holivudo žvaigždė, bet tikrai ne visos mes žiūrime į veidrodį ir matome Rachel Weisz. Daugybė moterų nepasitiki savimi ir, priešingai nei šios trys garsenybės, yra nepatenkintos savo išvaizda.

Plastinių operacijų garbinimas pasiekė grėsmingai aukštą lygį; viena moteris savo 7-erių metų dukrai padovanojo kuponą, už kurį mergaitė galės pasididinti krūtis, vos jai sukaks 16-a. Jauni žmonės auga žinodami, kad turės galimybę pasidaryti kosmetinę operaciją, o tai neskatina jų bent pabandyti pamilti savo kūną.

Nesvarbu, kas tai būtų - tuštybė ar nesaugumo jausmas - moterys, perskaičiusios, kad Kate Winslet pasisako prieš plastinę chirurgiją, tikriausiai nepakeis nuomonės apie savo išvaizdą. Tačiau tai gali padrąsinti žmones - ypač jaunas mergaites - vertinti natūralų grožį ir nemanyti, kad kosmetinės operacijos yra greitas ir lengvas sprendimas.

Ar manote, kad į kovą prieš plastines operacijas stos ir daugiau garsių žmonių? Kas slepiasi po noru patobulinti savo išvaizdą - tuštybė ar nesaugumo jausmas? Jei tai - nesaugumo jausmas, ar dėl to operacijos tampa priimtinesniu dalyku?

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją