Jūs knarkiate?

Prabundate jusdami galvos skausmą?

Jaučiatės nuvargę net ryte?

Užmiegate skaitydami, žiūrėdami televizorių ar net už vairo?

Turite atminties ar dėmesio koncentracijos problemų?

Atsakėte „taip“ į šiuos klausimus? Tai visi „naktinės apnėjos“ sindromo požymių, dėl kurio gali nutrūkti kvėpavimas miego metu.

Raudonos akys gali būti vienas pirmųjų artrito, sąnarių ligos, požymių. Uždegiminis procesas vystosi ne tik sąnarių audiniuose, tačiau ir akių gleivinėje. Tyrimai parodė, kad kuo anksčiau pradedama gydyti artritą, tuo lengviau pakeliami priepuoliai.

Uoslės praradimas gali būti vienas pirmųjų Parkinsono ligos požymių. Ši liga vystosi ganėtinai lėtai. Atlikite paprastą testą: sumirkykite vatos gabalėlį spirite ir prikiškite prie nosies, lėtai atitraukite. Jei nustojote jausti kvapą mažesniu nei aštuonių centimetrų atstumu, skubiai kreipkitės į gydytojus tyrimams.

Ant kojų nustojo augti plaukai? Tai patogu, tačiau gali būti, kad tai pirmieji problemų su kraujagyslėmis požymiai. Esant antsvoriui, smulkios kraujagysles po oda užkemša cholesterinas, jos palaipsniui apmiršta. Dėl to gali kilti problemų su širdimi ir inkstais.

Atkreipkite dėmesį į kojų nagų formą ir spalvą. Jei jie tapo apvalesni, labiau išsipūtę, blyškesni, tikėtina, kad organizmui trūksta deguonies. Tai gali būti ir plaučių vėžio požymis.

Klausos pablogėjimas gali būti ne tik senatvės, bet ir Alzhaimerio ligos požymis. Galvos smegenų audinyje palaipsniui atsiranda pažeidimų, dėl to blogėja klausa. Ligai progresuojant, situacija vis blogėja. Norėdami išsaugoti aiškų protą ir gerą atmintį, daugiau skaitykite ir spręskite kryžiažodžius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)